CHPli Soysalın sözleri cıngar çıkardı

  • Ana Sayfa
  • CHPli Soysalın sözleri cıngar çıkardı
CHPli Soysalın sözleri cıngar çıkardı
Bakan Arınç, TBMM Başkanvekili'ne baskı yaptığı iddiası ortalığı karıştırdı. Sözlü tartışmalar hakaretlere kapı araladı.Abone ol

Meclis'te AK Parti ile CHP birbirine girdi MHP'li üyeler olayı protesto etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensonu görüşmeleri sırasında CHP'li Çetin Soysal'ın sözleri AK Partili milletvekillerinin protestolarına neden oldu. Bakan Arınç'ın Meclis Başkanvekili Mumcu'nun odasına gitmesi ise bardağı taşıran son damla oldu.

MHP'nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında ''Çalışma hayatında yaşanan anlaşmazlıklar ersağ üye ol karşısında ve ortaya çıkan sosyo ekonomik duruma rağmen sorumlulukları yerine getiremediği'' gerekçesiyle verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler devam ediyor.

CHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında yapılan değişikliklerde işsizlik ve yoksullukla mücadele konusunda CHP'nin önerilerini yerine getirilmediğini ileri sürdü.

ÇETİN SOYSAL'DAN KAVGA ÇIKARAN SÖZLER

TEKEL işçilerine, 4/C kapsamına alarak merhamet gösterildiğine ilişkin açıklamalar bulunduğunu anımsatan Soysal, şöyle konuştu:

''İşçileri 4/C kölelik kapsamına alıp 'merhamet ettik' diyorsunuz; alın merhametinizi başınıza çalın. Orada ölümü göze alan binlerce yürek var. Türk insanının duyarlılığı var orada. Bu sorunu çözmesi gereken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yolsuzluğun bedelini bu insanlara ödetiyor. Ülke kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çektiniz. Önce mücahittiniz, müşahit oldunuz, müteahhit oldunuz, daha sonra her şeye müsait oldunuz. Yetim hakkından bahsediyorsunuz, o kasanın kimlere çalıştığını, kediye ciğer teslim edildiğini görüyoruz. Gün gelecek devran dönecek, bunların hesabı bir gün Yüce Divan'da görülecek.''

Soğuktan donan bir Kore gazisi, yardım kuyruğunda bekleyen insanlar, iş müracaatı için sıra bekleyen insanlar ile çöpten meyve toplayan çocukların fotoğraflarını kürsüden gösteren Soysal, ''Bunlardan utanıyorum. Kula kulluk eden anlayışa yazıklar olsun. Oligarşinin, azınlığın mutluluğu için çaba gösterenlerden başkası değilsiniz. Bunlar utanç fotoğrafları değil mi? Sosyal devlet olmak için 4/B, 4/C, taşeronluk sistemini kaldırmanız lazım. Oligarşiye hizmet ediyorsunuz'' dedi.



AK PARTİLİ VEKİLLER LAF ATTI
CHP'Lİ SOYSAL ÇİLEDEN ÇIKTI

[PAGE]

Kategori : POLİTİKA