Bakan Şimşekten Anadola dava

Bakan Şimşekten Anadola dava
CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol"un Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Hakkında sarf ettiği sözlerden ötürü hakkında 40 bin TL tazminat davası açıldı.Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol önce ki gün partisinin il başkanlığında konuştu. Anadol, Tekel işçilerine karşı yaptıkları tek hatanın merhamet olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seo ‘Bölücü, Şeriatçı, Ajan’ suçlamalarında bulunmuştu. Bu açıklamaları karşın Bakan Mehmet şimşek’ten cevap gecikmeden geldi.

Anadol, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in TEKEL işçileriyle ilgili ‘merhamet’ sözlerinin hatırlatılması üzerine "O herif hem bölücüdür hem şeriatçıdır. Hem de entelijiyans servisindendir. İngiliz vatandaşı yav" demişti.

Maliye Bakanı Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’li Anadol’un ‘siyasete yaptığı tek katkının küfür ve argo’ olduğunu iddia etti Şimşek, şunları söyledi: “Modası geçmiş siyasi anlayışın bir erbabı olan Anadol’u, bilinçli itham ve iftiralarını da derhal ispata davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir vatandaşı ve Türk Milletinin bir evladı olarak kendisinden yargı önünde hesap soracağımın bilinmesini istiyorum dedi.

40 BİN TL TAZMİNAT DAVASI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek avukatları aracılığı ile Ankara’da CHP Milletvekili Kemal Anadol hakkında 40 bin TL tazminat davası açtı. Şimşek’in davayı kazanması durumunda parayı da bir hayır kurumana bağışta bulunacağını söyledi.



Kategori : POLİTİKA