Mısır kupada dört köşe

Mısır kupada dört köşe
Afrika Uluslar Kupası'nda Mısır, ezeli rakibi Cezayir'i 4-0 yenerek finale yükseldi. Cezayir maçı sekiz kişiyle tamamladı. Abone ol

Angola'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası yarı final maçında Mısır, ezeli rakibi Cezayir'i 4-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Benguela'daki maçta 39. dakikada Abd Rabu Hüsni'nin penaltı golüyle öne geç Deniz kumu en Mısır, ikinci yarıda da Zidan, Aldülşafi ve Gedo'nun golleriyle sahadan farklı galibiyetle ayrıldı.

Cezayir'den Rafik Hallic 38, Nadir Belhad 70 ve Fevzi Çouc 87. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Son iki Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon olan Mısır finalde Gana ile şampiyonluk, Cezayir ise Nijerya ile üçüncülük mücadelesi verecek.

Cezayir, Kasım ayında Sudan'ın başkenti Hartum'da oynanan maçta Mısır'ı 1-0 yenerek, 1986'dan sonra ilk kez Dünya Kupası finallerine yükselmiş, bu maçın ardından olaylar çıkmıştı.

Elemelerin 12 Kasım'da Kahire'de oynanan ilk maçından önce de Mısırlı taraftarlar, Cezayirli oyunculara karşı şiddete başvurmuştu. Futbol şiddeti daha sonra iki ülke arasında diplomatik krize yol açmıştı.

Günün ilk yarı final mücadelesinde Gana, Nijerya'yı 1-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Gana'nın, 21. dakikada kazandığı korneri Asamoah Gyan, kafa vuruşuyla gole çevirdi. İkinci yarıya gol umuduyla başlayan Nijerya, etkili hücumlar yapsa da golü bulamadı.



Kategori : POLİTİKA