Valiler ajana mı dönüştürülüyor!

  • Ana Sayfa
  • Valiler ajana mı dönüştürülüyor!
Valiler ajana mı dönüştürülüyor!
Başbakan Erdoğan'ın valilerden beklentileri MHP'nin sert tepkisini çekti. MHP valilere yargılanırsınız uyarısı yaptı.Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın valilere kendi partisinin il başkanıymış gibi hitap ettiğini ve AK Parti'nin projesi olan demokratik açılımı anlatmaları talimatını verdiğini belirterek, "Hangi bürokrat hukuk dışında bir siyasi partinin arzu ve isteklerini yerine getirirse bunun hesabı sorulacaktır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, milletvekilleri Behiç Çelik, Hasan Özdemir, Hasan Çalış ve Rıdvan Yalçın'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Vural, Başbakan Erdoğan'ın dün Ankara'da Valiler Toplantısı'nda 81 ilin valisine yaptığı k tokai çakmak onuşmayı eleştirerek, Erdoğan'ın devleti temsil eden valilere değil AK Parti il başkanlarına hitap eder gibi konuştuğunu söyledi. Türkiye'nin bir parti devleti olmadığını kaydeden Vural, Başbakan Erdoğan'ın valileri partisinin ajanı gibi kullanmak istediğini öne sürdü.

AK PARTİ'NİN VALİSİ DEĞİLLER
Başbakan Erdoğan'ın valilere, 'Milli birlik ve kardeşlik projesini anlatın, bu devletin projesidir' dediğini hatırlatan Vural, bu projenin devletin değil AK Parti'nin projesi olduğunu, 'devletin projesi' sözünün ise bir zırva olduğunu söyledi. AK Parti'nin hazırladığı 'demokratik açılım' kitapçığında MHP'nin kan üzerinden siyaset yapan bir parti olarak gösterildiğini dile getiren Vural, böyle hain bir projeye 'devletin projesi' denilemeyeceğini belirtti. Başbakan Erdoğan'ın böyle bir ihanet projesini valilerin halka anlatmasını istediğini belirten Vural, devlet görevlilerinin kullanılarak bir parti propagandası yapılmak istendiğini savundu. Vural, "Bu valiler hepimizin valisi, bunlar AK Parti'nin valisi mi?' diye konuştu.

ESKİ VALİ ÇELİK'TEN ELEŞTİRİLER
Eski bir vali olan MHP Milletvekili Behiç Çelik ise, dün Başbakan'ın demokratik açılımı anlatma görevi verdiği valilere uyarıda bulundu. Anayasa'da 'kanunsuz emir' diye bir bölüm bulunduğunu ifade eden Çelik, "Başbakan'ın şifahi talimat verdiği valiler, eğer Başbakan'ın o sözlerini yerine getirirlerse doğrudan bu hükümlere aykırı hareket etmiş olurlar. Yani suç işlemiş olurlar. Bu sebeple valilerin,
yasalarla kendilerine tevdi edilen görev, yetki ve sorumluluklarını harfiyen yerine getirmelerini biz öneririz. Aksi halde yarın yargı karşısına çıkarlarsa hiç şaşırmayalım. Başbakan'ın sözleri tamamen hukuk dışıdır, yasal değildir" diye konuştu.

AÇILIM SAÇILIMLA UĞRAŞTIRMAYIN
MHP Gaziantep Milletvekili Özdemir ise "Valiler, sayın Başbakan tarafından böyle açılım saçılım projeleriyle uğraştırılacağına, emniyet ve asayiş konusunda son derece ciddi ve kendi görevleri olan bu görevlerini yapmalıdırlar. Buralarda hükümetin baskısıyla valilerin bu görevleri bazı yerlerde çok iyi yapamadıklarını görüyorum" şeklinde konuştu.



Kategori : POLİTİKA