Perver konserinde Ak Parti vekilleri!

  • Ana Sayfa
  • Perver konserinde Ak Parti vekilleri!
Perver konserinde Ak Parti vekilleri!
Şıvan Perver Viyana"da konser verecek. Konsere Ak Partili vekillerin de katılacağı teyid edildi. Abone ol

Şıvan Perver Viyana’da konser verecek. Konsere de kapatılan DTP’nin başkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk ve Sedat Yurttaş’ın yanı sıra AK Parti milletvekillerinden Dengir Mir Fırat ile Gülşen Orhan’ın katılacağı teyid edildi

Sanat yaşamını yurt dışında sürdüren türkücü ve ozan Şıvan Perver, Viyana’da cumartesi akşamı konser verecek.

Konzerthaus’un büyük salonunda yüz kişilik “Asamble Wien Klang” orkestrasıyla birlikte sahne fosforlu kalem alacağını belirten Perver, Kürtçe türkülerini orkestra ve koro ile birlikte seslendireceğini söyledi.

Perver’in konserine Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in onur konuğu olarak katılıp bir de konuşma yapacağını belirten organizatör Ali Gedik, Türkiye’den de kapatılan DTP’nin başkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk ve Sedat Yurttaş’ın yanı sıra, Kuzey Irak bölgesel yönetimi başkanı Mesut Barzani’nin de katılacağını duyurdu.

Gedik, AK Parti milletvekillerinden Dengir Mir Fırat ile Gülşen Orhan’ın konsere geleceklerini teyit ettiklerini söyledi.

ŞIVAN PERVER’İN TÜRKİYE’YE DÖNÜŞÜ

Çeşitli ülkelerde sanat yaşamını sürdüren Şıvan Perver, konser hazırlıklarını sürdürdüğü Konzerthaus’da , “Bazı temel sorunlar çözülmedikçe Türkiye’ye dönmeyi düşünmediğini” söyledi.

Yakın zamanda Türkiye’ye döneceği yolunda zaman zaman basında haberlerin yer aldığını hatırlattığımız Perver, “Kim ülkesine ve halkına dönmek istemez? Hele 25 senelik uzun süreden sonra. Bazı temel sorunlar çözülmedikçe dönmemin benim için bir anlamı yok” dedi.

Perver, hükümetin açıkladığı “Demokratik açılıma” ilişkin görüşünü ise şöyle ifade etti:

“Son bir yıldır tabu olan, dokunulmazlığı olan konularda atılan bazı adımlar ve bazı söylemler benim için çok önemli ve cesaret vericiydi. Ne yazık ki bu açılımı engellemek ve kapatmak isteyen statükocu güçler var” diyerek açılıma karşı çıkan siyasi partileri işaret etti.

Bir soru üzerine, Türkiye’de hükümet üyeleriyle bir diyaloğu olmadığını anlatan Şivan Perver, isim açıklamadan, “Parlamenter düzeyinde bazı dostların kendisini ziyaret ettiğini” kaydetti.



Kategori : MAGAZİN