Genç subaylar patlayabilir mi?

Genç subaylar patlayabilir mi?
Kimilerine göre TSK AK Parti tarafından itilip kakılıyor. Peki bu durum karşısında genç subayların tavrı ne olacak?Abone ol

TSK tarihinde hiç bu kadar eleştirilmemişti.. Darbe planları ordunun güvenilirliğini zayıflattı.

Herkes bu soruların cevabını arıyor. Mehmet Ali Birand askere yakın kişilerle irtibata geçti ve izlenimlerini köşesinde yazdı.

Orasını kimse tahmin edemiyor

(...)Sorduğum soru şuydu:
Askerin içinde, dışa yansıyan promosyon çakmak bir kıpırdanma var mı ?
Toplantılar yapılıyor mu ?
Genelkurmay, iktidara rahatsızlığını nasıl yansıtıyor ?
Konuşmaların tonu nasıl ?
Şu kadarını söyleyebilirim ki, çeşitli istihbarat birimleri tüm antenlerini çıkarmışlar, kışlaları ve genelkurmayı dinliyorlar. Onlar da bu konuda duyarlılar. Ancak şimdiye kadar Genç Subaylarla ilgili herhangi bir taşkınlık veya kabarma tespit edilmemiş.
Bana bilgi verenler, Genelkurmay’ın kontrolü elinde tuttuğunu ve kışlalarda genel olarak, kamu oyundaki gibi, kafa karışıklığının sürdüğünü söylediler.
Hiç beklenmedik bir yerden patlama olabilir mi ?
Orasını kimse tahmin edemiyor.
Kışlaları tahrik eden Komutan da yok.
Peki Genelkurmay’ın havası ne?
Orayı tahmin etmek zor değil.
Genel kanı, Ak Parti’nin askeri halkın gözünde yıpratarak, gücünü elinden almaya çalıştığı şeklinde.Hele son anketlerde (özellikle A&G’nin son araştırmasında) TSK’nın güvenirlik oranının yüzde 20 kayba uğraması, bu kanıyı daha da perçinliyor.
Genelkurmay Başkanı’nın, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile konuşmalarında olsun, Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında olsun bu rahatsızlıkların çok net şekilde masaya konduğunu belirten kaynaklar, iktidardan “bekleyelim, yargı konuşsun” yanıtı aldığını söylüyor.
Aynı kaynak, iktidarın havasını ise şöyle yansıttı: “Askerin bu yeni döneme alışması gerektiğine inanıyorlar.”



Kategori : POLİTİKA