Yeni sistem memuru sevinderecek

Yeni sistem memuru sevinderecek
Kamu personeli ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri, sevk olmaksızın sağlık kuruluşlarına müracaat edebilecek. Abone ol

Kamu personeli ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri, 15 Ocak'tan itibaren TC kimlik numarası ve kimlik tespiti için gerekli bir belge (nüfus cüzdanı, evlenme cüzdanı, pasaport) ile sağlık karnesi ve sevk belgesi olmaksızın sağlık kuruluşlarına müracaat edebilecek.

Yeni düzenlemede il kavramı kaldırılarak memurlara ve yakınlara yurt içinde SGK ile anlaşmalı herhangi bir eczaneden ilaç alma hakkı da getiriyor. Bu sayede SGK hem tasarruf sağlayacak hem de ül turkey hair transplant package ke genelinde görev yapan binlerce mutemedin iş yükü azalacak. Eczane ve optik provizyon sistemiyle sosyal güvencesi olan çalışanların ve emeklilerin ilaç alımını kontrol altına alan SGK, memurları da 'Medula' adı verilen elektronik takip sistemine dahil etmiş olacak.

SGK'ya bağlı kamu personeli için sigortalı ve hak sahiplerinin sevk işlemlerinde artık Ek-4/A belgesi ile işlem yapılacağını belirten Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Aytaç Üzülmez konuyla ilgili şunları söyledi: "Refakatçi olup olmadığı refakatli kişi var ise sosyal endikasyonu veya tıbben gerekli olduğu muhakkak yazılacak. İl dışına sevklerde, ilde tedavi branş uzmanı olmadığı zaman, sevk gerekçesi belirtilmesi gerekiyor. Hastanın kontrollü olması halinde bile sevk zincirine uyulacak. Aksi halde en yakın il için yol ve zaruri masraf ödenir. Sevkin yapıldığı tarihten itibaren 3 iş günü içerisinde sevkin yapıldığı sağlık hizmet kurumuna müracaat etmeleri gerekir."

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren Gümüşhane Devlet Hastanesi Müdürü Hami Özçubukçu ise uygulamanın tasarrufla beraber bürokratik işlemleri azaltacağını kaydetti. Memurlara yapılan sağlık işlemlerinin giderlerinin takibi ve ödenmesinin SGK kontrolüne geçtiğini anlatan Özçubukçu, tedavi sürecinin kayıt altına alınması ve sistemin kontrolü tek elden yürütülecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Özçubukçu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlet memurlarının tedavi masrafları mutemetler üzerinden ödendiği için işlemlerin kontrolü çok zordu. Birçok kurumda da kontroller net yapılamıyordu. Devlet memurlarındaki mutemetlerin sağlık hizmetleriyle bilgi eksikliği vardı. Kontrol SGK'ya geçtiğinde ciddi denetim oldu. Uygulama sağlık giderlerini kontrol altına aldığı ve devlet menfaatini koruduğu için olumlu karşılıyoruz."



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI