Darbe olsa başbakan oydu ama!..

Darbe olsa başbakan oydu ama!..
Balyoz darbe planına göre darbeden sonra kabinenin başbakanı o olacaktı. Hisarcıklıoğlu bu iddiayı yanıtladı. Abone ol

Balyoz Planı kapsamında darbe sonrası kurulacak kabinenin Başbakanı olacağı öne sürülen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu iddialara sert çıktı. Darbe yapmayı vatana ihanet kabul edeceğini söyleyen Hisarcıkloğlu, "Bu çamur bana bulaşamaz" dedi.

İddialarla ilgili yargıya başvurduğunu açıklayan Hisarcıkloğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

DÜNE KADAR HÜKÜMET YANLISIYDIM, ŞİMDİ DARBECİ OLDUM

"Hükümetler geldi geçti ben hep aynı ilkeler düzeyinde çalıştım. Siyaseti toplumsal tercihlerin belirlendiği bir alan olarak gördüm. TOBB’un varl Promosyon Çakmak ık nedenini her zaman esas aldım. Bunu yaparken siyaseti ve kendi görev alanımı birbirine karıştırmamayı ilke edindim. Daha düne kadar bu hükümetin yandaşı olarak değerlendiriliyordum. Şimdi ise darbeci olmakla itham ediyorum.

DARBE VATANA İHANETTİR

Ben darbe yapmayı vatana ihanet olarak değerlendiriyorum. Taraf gazetesindeki habere göre birileri darbe yapıp başbakanlığa da beni getireceklermiş.Balyoz planını ilk kez basından duydum. Demokrasi dışı planlara ismimi karıştıranlardan, bulanık suda balık avlamaya çalışanlardan ve gazetecilerin de bunu sorgulamadan yayınlamasından şikayetçiyim.

DARBELERDEN ZARAR GÖRDÜM

Bugüne kadar yapılmış darbelerden zarar görmüş biriyim. Demokrasi dışı hiçbir oluşumda yer almadım. Türkiye’nin geleceği demokrasi dışı tezgahlarda aranmamalıdır. Zulüm ile abad olunmaz. Adaletsizlik zulüm ve korku üzerine kurulan bütün sistemler yok olmaya mahkumdur.

VİCDAN ÇAĞRISI

Bu ülkeyi ihtiraslarından daha fazla seven herkesi demokrasiye sahip çıkmaya, birbirine çamur atmamaya, linç fetvalarına son vermeye, vicdanına kulak vermeye, ülkemizin kurumlarını  yıpratmamaya her kurumu da şeffaf olmaya davet ediyorum.

ÇÖZÜM DEMOKRASİ'DE

Herkesin hesap sorabildiği ve hesap verebildiği birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Demokrasiye sahip çıkmanın yolu darbeyi ve darbe teşebbüslerini lanetlemek kadar sağduyulu olmak ve kişilerin ve kurumların saygınlığını yıpratmamaktan geçer.

FİTNECİLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Makamı ve rütbesi ne olursa olsun kimse hukukun dışına çıkamaz. İsteyen istediği kadar demokrasi dışı hayaller kurabilir. Ama benim içinde milletimizin olmadığı hiçbir hayalim olmadı. Benim adımı bu fitneye karıştıranlara hakkımı helal etmiyorum. En fazla demokratik olan kurumun içindeyiz. Odalar Birliği Başkanlığına seçim bu çamurun bize nasıl bulaşmayacağının göstergesidir. İllerden rakiplerle yarışarak buraya geliniyor. atama destek yardımla buraya gelmiyoruz. Böyle bir kurumun başkanı hangi demokrasi dışı eylemin içinde olabilir.



Kategori : POLİTİKA