Hangi takım mutlu sona ulaşır?

  • Ana Sayfa
  • Hangi takım mutlu sona ulaşır?
Hangi takım mutlu sona ulaşır?
Süper lig bugün başlıyor. Peki takımlar ikinci yarıya hazır mı? Usta yorumculardan çarpıcı görüşler geldi. Abone ol

2009-2010 sezonunun ikinci yarısı bugün Fenerbahçe-Denizlispor maçıyla perdelerini açacak. Ara transferde kadrolarını güçlendiren takımlar 16 Mayıs’ta sona erecek zorlu maratonda hedeflerine ulaşabilmek için nefesleri kesecek bir yarış yapacak

Beşli yarış, ikili fotofiniş!
ATTİLA GÖKÇE
Ligin ikinci yarısında ara transfer kahramanlarına ya da büyük hayal kırıklıklarına tanık olacağız. Bildiğimiz yıldızlar, kişisel keyiflerine, form ve sakatlık durumlarına göre takımlarının başarısında belirleyici olacak.
Daum ve Rijkaard şampiyonluk şansları üzerine sürekli artan iddialarla konuşurken, Mustafa Denizli iletişim hamleleri ve verdiği mesajlarla hem kamuoyunu hem de rakiplerini sarsacak. Ertuğrul Sağlam ve Tolunay Kafkas, sessiz ve derinden çalışacaklar. Peki nasıl bir ikinci yarı izleyeceğiz?
H cinsel kahve emen söyleyeyim, bu yıl uzun süre beş takımlı bir zirve yarışına tanık olacağız. 25. haftadan sonra kopmalar olacak ve lig şampiyonluğu son haftaya kadar iki takımlı bir foto finişe kalacak.
Foto finişte Fenerbahçe’nin mutlaka yer alacağını düşünüyorum. Hangi takımla çekişir? Galatasaray ya da Beşiktaş’la!

Denizli’nin tarihi sınavı
ERDOĞAN ŞENAY
Sezonun ikinci devresinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın yepyepi çıkışlar yapacakları ortada. Fenerbahçe’nin şampiyonluk iddiasının zirve yapacağı, Galatasaray’ın ise büyük hedefe ulaşabilmek için futbol adına her yolu deneyeceği açıktır.
Peki Beşiktaş bir sürpriz yapabilir mi? Mustafa Denizli, olmak veya olmamak konusunda futbol yaşamının en tarihi sınavını verecektir. Tabii futbolcular da öyle. Birlik ve beraberlik anlayışını zirveye taşıyabilirlerse Kartal’ın da ipi göğüslemesi asla sürpriz sayılmamalıdır.
Ligde ikinci yarının olaysız, kavgasız, gürültüsüz, futbolun bütün zevk verici özellikleriyle dolu haftalarla geçmesi de bizim özel dileğimizdir.

Beşiktaş’ın işi kolay değil
RIDVAN DİLMEN
İkinci yarıda şampiyonluk yarışına sadece Kayseri’nin renk katacağını düşünüyorum. Çünkü Trabzonspor önümüzdeki yılların planlarını yapıyor. Beşiktaş’ın ise karşısında geçen yılki rakipler yok. Fenerbahçe de, Galatasaray da bu kez daha konsantre.
Ayrıca Beşiktaş’ın 16 maçı kaldı. Böyle bir tablodaki takımı çalıştırmak, fizik olarak hazır tutmak kolay değil. İş tamamen Denizli’nin elinde. Sistem ve kadro istikrarını mutlaka korumalı. Fenerbahçe ve Galatasaray çarşamba-pazar maç yapacakları için hep hazır olacaklar.
Galatasaray transferde nokta atışlar yaptı. Aldıkları oyuncular faydalı olurlarsa hem Avrupa’da hem ligde başarı sağlarlar. Fenerbahçe’nin fikstür avantajı bulunuyor. Şu ana kadar üç oyuncu gitti. Bir oyuncu geldi. Bir de sol öne adam alacaklar diye biliyoruz. Çok maç yapacakları için geniş kadro zaten şart.

Kilit oyunun merkezi
MEHMET DEMİRKOL
Sadece sahaya bakarsak; Ligin kaderi şahane hücum güçleri ya da sağlam savunmalardan çok oyunun merkezinde... Merkezde Türkiye standardında da olsa yıldızları olanın şansı daha fazla olacaktır. Geçen yıl Beşiktaş’ta Ernst’in yaptığı katkıya benzer bir destek alan takım farkı yaratacaktır.
Fenerbahçe’de Cristian ve Emre’nin form ve devamlılığı ligin kaderini belirler. Galatasaray’ın vasatın hemen üstünde olan ve bir parlayıp bir sönen rotasyonundaki oyuncuların da ulaşacağı seviye önemli. Bu alanda Beşiktaş önde. Devamlılık ve performans açısından Ernst-Fink ikilisi ligin lideri.
Denizli ilk yarıdaki çıkışta kullandığı defansif stratejiye dönerse Beşiktaş’ı lige ortak yapabilir. Kayseri ve Bursa’yı da golcülerinden çok buraya bakarak değerlendirmek lazım. Ergiç ve Şevki yıldızlaşırsa bu takımlar da ilk 3’ü zorlar.



Kategori : SPOR