Osmanlı coğrafyasına vizesiz seyehat

  • Ana Sayfa
  • Osmanlı coğrafyasına vizesiz seyehat
Osmanlı coğrafyasına vizesiz seyehat
Bosna, Kosova, Arnavutluk, Makedonya'nın ardından, Kuzey Afrika ülkelerinin de sınırlarını açmasıyla eski Osmanlı toprakları, rahatça gidebileceğimiz ülkeler arasına girdi.Abone ol

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl Suriye ile başlattığı 'vize açılımı' Ürdün ile devam ediyor. Komşularla hair transplant turkey 'sıfır sorun' stratejisi kısa bir sürede sonuç vermeye başladı. Türkiye, komşularıyla aşılmaz denilen sorunları aştı, sınırlar açıldı. Türklerin vizesiz dolaşabileceği ülkelerin sayısı 55'e ulaştı. Bosna, Kosova, Arnavutluk, Makedonya'ya zaten vizesiz girebilen Türkler, Kuzey Afrika ülkelerinin de sınırlarını açmasıyla artık vizesiz, eski Osmanlı topraklarına seyahat edebiliyor... Sırada Rusya ve Suudi Arabistan var.

Tabii bu duruma en çok da turizm şirketleri sevindi. Turizm operatörleri, Balkanlar'dan sonra tur listelerine Lübnan, Libya, Ürdün ve Tunus'u da ekledi. Turistlerin ilgisi de yoğun; kültür ve inanç turizminin en önemli güzergâhı olan ülkelere gidenler hem ülkeyi, hem Osmanlı'yı yakından tanıma fırsatı buluyor hem de padişah mezarlıklarından camilerine, çeşmelerden külliyelere yüzlerce Osmanlı eserini gezebiliyor.



Kategori : DÜNYA