Bu uyarıyı okumayan 63 lira öder

  • Ana Sayfa
  • Bu uyarıyı okumayan 63 lira öder
Bu uyarıyı okumayan 63 lira öder
Haftasonu gelecek olan kar, polisi de harekete geçirdi. Ceza yemek istemiyorsanız bu haberi mutlaka okuyun!Abone ol

İstanbul'da kar yağışının 4 gün süreceğinin belirtilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü de sürücülerin zincir, halat ve takoz gibi malzemelerini araçlarında bulundurmasını istedi. Yarından itibaren bu amaçla uygulama yapılacağı bunları bulundurmayanlara 63 TL ceza kesileceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak emniyetten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte oluşacak olumsuz hava koşulları göz önünde bulundurularak, ilimizde, yoğun kar yağışının yaşanması ile trafik akışının ve trafikte meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için, sürücülerin ilimiz genelindeki olumsuz hava koşulları ile ilgili olarak trafikte seyir halinde iken daha dikkatli ve duyarlı bulunmaları ve araç hızlarını zemin ve yol şartlarına göre ayarlamaları, sürücülerin araçlar üzerinde bulundurulması zorunlu olan avadanlıkları (zincir, takoz, çekme hair transplant turkey before and after halatı vb) eksiksiz olarak bulundurmaları gereklidir” denildi. Açıklamada, 2918 Sayılı Trafik Kanunu’nun 31/1-a maddesi gereğince (araçta bulundurulması mecburi gereçleri kullanır şekilde bulundurmamak ve kullanmamanın da 62 TL para cezası ile 10 ceza puanı olduğu hatırlatıldı.

HAFTASONU SICAKLIKLARI TEPETAKLAK
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]



Meteoroloji de alarm gibi bir uyarı yayınladı. Cumartesi günü sıcaklık 3-5 derece düşecek. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bolu çevrelerinde tipi şeklinde kar görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar imzalı açıklamaya göre önümüzdeki günlere ilişkin tahminler şöyle: "22 Ocak 2010 Cuma günü yağışlar, Muğla, Antalya, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz, Marmara, İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya ve Denizli), Göller yöresi ( Isparta ve Burdur) ile Ankara, Eskişehir ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz'de (Adana, Kahramanmaraş ve İskenderun) sağanak şeklinde olacak.

Rüzgar ise;Marmara bölgesinde kuzeydoğu (poyraz) yönlerden saatte 70 - 90 km. hızla kuvvetli fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de güneydoğu (keşişleme) yönlerden saatte 60 - 80 km. hızla fırtına şeklinde esecek.

23 Ocak 2010 Cumartesi dünü ülke genelinde yağış bekleniyor. Marmara bölgesinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden saatte 70 - 90 km. hızla esecek fırtına ile birlikte; İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bolu ve Düzce çevrelerinde tipi görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı; Cuma günü Doğu Anadolu bölgesinde, Cumartesi günü Marmara ve Ege'de 3 ila 5 derece azalarak batı bölgelerimizde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerimizde mevsim normalleri civarında seyredecek. Marmara ile İç ve Doğu bölgelerimizde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek" Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarıda, yarın yağışların Muğla, Antalya, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde, Batı Karadeniz, Marmara, İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya ve Denizli), Göller yöresi (Isparta ve Burdur) ile Ankara, Eskişehir ve Konya çevrelerinde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği bildirildi.

Rüzgar ise, Marmara bölgesinde kuzeydoğu (poyraz) yönlerden saatte 70-90 km. hızla kuvvetli fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de güneydoğu (keşişleme) yönlerden saatte 60-80 km. hızla fırtına şeklinde esecek.
Meteoroloji, Cumartesi günü ise ülke genelinde yağış beklendiğini kaydetti. Buna göre, yağışlar; Marmara bölgesinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden saatte 70-90 km. hızla esecek fırtına ile birlikte; İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bolu ve Düzce çevrelerinde tipi şeklinde kar olarak görülecek. Hava sıcaklığı Marmara ve Ege’de 3 ila 5 derece azalarak batı bölgelerinde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Marmara ile İç ve Doğu bölgelerimizde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.



Kategori : GÜNCEL