Rizede HESleri protesto gösterisi

  • Ana Sayfa
  • Rizede HESleri protesto gösterisi
Rizede HESleri protesto gösterisi
Başbakanın memleketinden bu kez HES'ler için protesto sesleri yükseldi. Gösteride, santral için öfke vardı.Abone ol

Rize'nin İkizdere İlçesi Cimil Vadisi'nde yapımı planlanan 2 hidroelektrik santrali (HES) için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısına katılmayan yöre halkı, salon dışında protesto gösterisi düzenledi.

Gösteride vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elleri arasında HES'lerin yapımına yönelik eleştiri yazılarının yer best hair transplant in turkey aldığı posterlerini taşıdı.

İkizdere İlçesi'nin Başköy, Ortaköy ve Yetimhoca köylerinin bulunduğu Cimil Vadisi'ndeki Cimil Deresi üzerine Hilal Enerji firması tarafından 75 megavatlık iki HES yapımı için çalışma başlatıldı.

Üretim lisansı alan firma, ÇED raporu için İkizdere Nuran- Hasan Ekşi Kültür Merkezi'nde toplantı düzenledi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir ile şirket yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıya köylüler katılmadı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı Kültür Merkezi önüne toplanan köylüler, çevreye 'Başbakanum neresun, memleketine sahip çıkasun' ve 'Cimil vadisi HES'lerle ölmesin' yazıları astı. Toplantı, köylüler katılmadığı için tutanak düzenlenmesinin ardından başlamadan bitti, yetkililer de ilçeden ayrıldı.

ERDOĞAN'I PROTESTO GÖSTERİLERİ

Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, üzerlerinde HES'lerin yapımına yönelik eleştiri yazılarının yer aldığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Başbakan'ın posterlerinde, 'Büyük düşündük. HES'leri istemiyoruz', 'Alabalık diyarına HES zulmü', 'Neneme, dedeme, dereme dokunma' gibi yazılar dikkat çekti. Kimi protestocular Başbakan'ın posterlerini omuzuna alırken, kimileri de 'Vadime dokunma', 'HES'lere hayır' gibi sloganlar attı. Bir vatandaş da, Başbakan Erdoğan'ın maketini, 'Kerata seni' diyerek öptü.

"PARAGÖZ ŞİRKET PARA KAZANACAK DİYE"



Kategori : GÜNCEL