Trabzonda mahkeme salonu karıştı

  • Ana Sayfa
  • Trabzonda mahkeme salonu karıştı
Trabzonda mahkeme salonu karıştı
Bıçaklı kavga bu kez mahkeme salonuna da sıçradı. Tutuklu sanık, ifadeleri sinirlenince tanıkları da tartakladı.Abone ol

Trabzon'da, tartıştığı polis memurunu bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan güvenlik görevlisi, duruşma salonunda, tanıklık yapan başka bir polis memurunu tartakladı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu olarak yargılanan güvenlik görevlisi Hasan Öztürk ve bıçakla yaraladığı iddia edilen polis memuru Mustafa Kulak hazır bulundu.

Tanık polis memurları Mustafa Ak ile Nurettin Dursun da duruşmaya katıldı. Duruşmada ifadesi alınan sanık Öztürk, psikolojik sorunları yüzünden askerlik görevini yaparken Samsun Askeri Hastanesinde tedavi gördüğünü, ağır bir tedavi süreci geçirdiğini ve intihar girişiminde bulunduğunu belirterek, olay günü Kulak'ın kendi search engine optimization sine hakaret ettiğini öne sürdü.

Hakaret dolayısıyla psikolojisinin bozulduğunu savunan Hasan Öztürk, "Bu olay yüzünden işim ve hayatım gitti, bu duruma Mustafa Kulak sebep oldu. Bu olay kazayla olmuştur, üzerime gelmeseydi bıçak ona girmeyecekti" dedi.

Tanık Mustafa Ak da olay öncesi Trabzon Havalimanı'nda görev yaparken bir kadının buradaki karakola gelip Kıbrıs'a gideceğini, ancak eski sevgilisinin bunu istemediğini belirterek, havalimanına gelecek söz konusu kişinin kendisini görmemesi için önlem alınmasını istediğini söyledi.

Bu sırada kadını uçuş kartı almak için havalimanı içine gönderdiklerinde Öztürk'ün karakol önüne gelip kendilerinden kadının uçmasına engel olunmasını istediğini anlatan Ak, "(Biz kimsenin uçmasına engel olamayız) dedik, sonra şahsı ikna ederek dışarı çıkardık. (Bana niye yardımcı olmuyorsunuz) diye bağırdı. Sanığa küfür eden de tartaklayan da olmadı" diye konuştu.

SALONDA ARBEDE

Tanık Mustafa Ak'ın bu ifadeleri verdiği sırada sinirlenen sanık Öztürk, duruşma salonunda oturduğu bölümden kalkarak, yanına gittiği Ak'a arkasından tokat attı. "Yalan konuşmayın, yalan konuşuyorsun, kaç para aldın" şeklinde bağırıp Ak'ı tartaklayan Öztürk, salonda görevli jandarmalarca engellendi.

Mahkeme heyeti, bu davranışından dolayı duruşma düzenini bozduğunu belirttiği Hasan Öztürk hakkında tutanak tutulmasını kararlaştırdı. Öztürk'ün yerine oturtulması sonrası diğer tanık Nurettin Dursun'un ifadesi alındı. Dursun da tanık Ak'ın ifadesine benzer beyanlarda bulundu. Tanık beyanlarına diyecekleri sorulan Öztürk, tanıkların ağız birliği yaparak, yaralanan polis memuru Kulak'ı haklı çıkarmaya çalıştıklarını öne sürdü.

Öztürk, Mustafa Kulak'ı oturduğu mahalleden tanıdığı için olay öncesi kendisine yardımcı olmasını istediğini ifade etti. Mahkeme heyeti, Öztürk'ün Ak'a tokat atması nedeniyle hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına ve bu eyleminden dolayı tutuklanmasına karar verdi. Hasan Öztürk'ün yargılandığı suçtan dolayı tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzon'un Bahçecik Mahallesi Refik Cesur Caddesi'nde bulunan bir İddaa bayiinde karşılaşan polis memuru Mustafa Kulak ile güvenlik görevlisi Hasan Öztürk arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmada, Kulak'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen Öztürk, "bıçakla kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanmıştı.



Kategori : GÜNCEL