Esnafa kredi müjdesi...

Esnafa kredi müjdesi...
Kredi faiz oranlarıyla ilgili olarak yapılan bu açıklama, esnafın yüzünü güldürecek.Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Güney Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Kazım Barışık, esnaf ve sanatkarlara Halk Bank tarafından kullandırılan kredi faiz o Promosyon Kalem ranlarının, yüzde 8'den yüzde 6,5'a, kesintilerin de yüzde 7,5'dan yüzde 6,5'a indirildiğini açıkladı.

Barışık, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılı sıkıntılı geçiren esnaf ve sanatkarın umudunun yeni 2010'da olduğunu ifade etti.

TESKOMB yönetim kurulu olarak çıkış arayışındaki esnaf ve sanatkara destek amacıyla, kredi faizlerinin minimum seviyeye çekilmesi yolunda hükümet ve Halk Bankası Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını anlatan Barışık, bunun olumlu sonuç verdiğini belirtti.

Barışık, esnaf ve sanatkarlara kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla Halk Bank tarafından kullandırılan kredi faiz oranlarının yüzde 8'den yüzde 6,5'e, kesintilerin de yüzde 7,5'den yüzde 6,5'e indirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''14 Ocak 2010 tarihi itibariyle uygulamaya konulan bu faiz indiriminden, vadesi gelmemiş kredi taksitleri bulunan ve yeni kredi alacak tüm esnaf ve sanatkarlarımız yararlanabilecek. Kredi faiz oranlarına ve kesintilere yönelik indirimler, tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olsun. İhtiyaç sahibi esnaf ve sanatkarlarımız, faiz indirimi fırsatını iyi değerlendirsin.''



Kategori : EKONOMİ