Araba sürerken telefonla konuşmayın!

  • Ana Sayfa
  • Araba sürerken telefonla konuşmayın!
Araba sürerken telefonla konuşmayın!
Sürücülerin hareket halindeyken cep telefonu ile konuşmalarının alkollü araç kullanmaktan daha tehlikeli olduğu ortaya çıktıAbone ol

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, sürücülerin hareket halindeyken cep telefonu ile konuşmalarının alkollü araç kullanmaktan daha tehlikeli ol hair transplant cost in turkey duğunu söyledi.

Trafik kazalarında her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiğini kaydeden Ceren, emniyet kemeri kullanılmasının ve seyir halinde cep telefonu ile konuşmamanın alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Bu konuda denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Ceren, hareket halindeyken cep telefonu ile konuşan bir sürücünün fiziki ve psikolojik olarak etkilendiğine dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürü Ceren "Araç kullanırken cep telefonu ile konuşulması sırasında sürücülerin gözleri dalıyor. Araç içerisindekileri duyamıyor. Telefonu tuttuğu için bir eli meşgul oluyor. Bu sebepler cep telefonu ile konuşan araç sürücülerini trafikte tehlikeli hale getiriyor." dedi.

Bugüne kadar araç sürücülerini bu iki konuda uyardıklarını dile getiren Ceren, bundan sonra idari para cezası uygulanacağını hatırlattı.



Kategori : GÜNCEL