El Kaideden kadınlara evlilik tuzağı

  • Ana Sayfa
  • El Kaideden kadınlara evlilik tuzağı
El Kaideden kadınlara evlilik tuzağı
Adana'da gözaltına alınan 20 kişinin evinde yapılan aramada ele geçirilen hard disk ve dokümünlar El Kaide gerçeğini ortaya çıkardı!Abone ol

Adana ve Ankara'da El Kaide terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda Adana'da gözaltına alınan 20 kişinin evinde yapılan aramada ele geçirilen hard disk ve dokümünlar El Kaide'nin kadınları nasıl kandırdığını ortaya çıkardı.

Ele geçirilen hard diskler üzerinde yapılan incelemede El Kaide üyesi olan kişilerin kendi kurdukları internet mailleşme sistemiyle kadınları kandırdıkları ortaya çık cinsel takviye tı. Kadınları internet üzerinden kendileriyle evlenmeye ikna eden El Kaide üyelerinin, kendi aralarında oluşturdukları ve adına "Örgüt nikahı" dedikleri sistemle dini nikah kıyarak evlendikleri belirlendi. Kızla evlendikten sonra onları örgüt elemanı gibi yetiştirip çoğu sahte pasaportla cihat yapmak için Afganistan, Çeçenistan ve Irak'a gönderdikleri öğrenildi.

Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin El Kaide'nin askeri kanadı oldukları ortaya çıktı. Yakalanan 20 kişiyle birlikte Adana'dan gittikleri belirlenen 4 kişinin Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü tarafından uzun süre takip edildiği, örgüt üyelerinin eylem hazırlığı içinde olduklarının öğrenildiği, Ankara'ya giden 4 kişinin yakalanması üzerine Adana'da 20 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Adana'da yaşayan ve eylem için Ankara'ya giden E.A.'nın El Kaide Türkiye sorumlusu olduğu, F.G.'nin El Kaide askeri kanat sorumlusu, C.Y.'nin ise askeri kanat sorumlu yardımcısı olduğu öğrenildi. Adana'da yakalanan kişiler arasında ise Adana sorumlusunun bulunduğu, bu kişilerin El Kaide'ye cihat yapacak elemanlar bulmakla sorumlu oldukları belirtildi.

Yapılan operasyonlarda ise 20 evden 2 samuray kılıcı, sallama zırhı, Humeyni'nin kitapları, cihad kitapları, CD, hard disk, fişek, kuru sıkı silah ve çok sayıda kitap ele geçirildi. Bir eve yapılan baskında ise ev sahibinin 2007 yılında El Kaide'nin Afganistan'daki kampına giderek askeri eğitim aldığını belgeleyen fotoğraf bulundu. Fotoğrafta şahıs uzun namlulu silahla poz veriyor. Gözaltına alınan kişilerin yarın sabah adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.



Kategori : GÜNCEL