En çok okunan gazete Sabah oldu

En çok okunan gazete Sabah oldu
IPSOS KMG'nin iki yılda bir gerçekleştirdiği, araştırmasına göre SABAH, ana akım medyada "En çok okunan gazete" oldu.Abone ol

Dünyada örnekleme bazlı çalışmalar yapan IPSOS KMG'nin iki yılda bir gerçekleştirdiği, "Yaşam Tarzları ve Eğilimler, Türkiye'yi Anlama Kılavuzu" araştırmasına göre SABAH, ana akım medyada "En çok okunan gazete" oldu.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyes quanto costa il trapianto di capelli i Doç. Dr. Halil Nalçaoğlu tarafından koordine edilen, Türkiye'nin en kapsamlı yaşam tarzları ve trendleri araştırmasının temelini Türkiye nüfusunu temsil eden 14 yaş üstü kişiler oluşturdu.

15 bin 944 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmanın "Medya Kullanımı" konulu bölümünde, "En çok okunan gazeteler" başlığıyla ilk 10 oluşturuldu. SABAH, Top 10'da ikinci sırada yer aldı. SABAH'ın okunma oranı yüzde 9.9, Hürriyet'in ise yüzde 8.1 olarak belirlendi.

Bu, SABAH'ın Hürriyet'ten yüzde 24 daha fazla okunduğu anlamına geliyor. Turkuvaz Medya Grubu'nun bir diğer gazetesi Takvim ise listede yüzde 6.6 ile 4'üncü sırada yer aldı. Araştırmadan Türkiye'de tüketicilerin yüzde 42'si alışverişini gazete ve dergilerdeki reklamlara göre yaptığı sonucu da çıktı.

Araştırmanın özetinde, "Televizyon reklamlarına ilginin önemli ölçüde arttığını gözlemlediğimiz ülkemizde televizyon reklamlarının satın alma davranışına yansıması konusunda bir gerileme söz konusudur. Bu oran 2005'ten günümüze yüzde 10'luk bir düşüş sergilemiştir. Satın alma davranışına etki bakımından en güçlü mecra gazete ve dergiler olarak saptanmıştır" denildi.



Kategori : GÜNCEL