Sekiz gün sonra böyle gülümsedi

  • Ana Sayfa
  • Sekiz gün sonra böyle gülümsedi
Sekiz gün sonra böyle gülümsedi
Haiti'de, depremden 8 gün sonra, biri 23 günlük bebek ikisi kadın 3 kişi enkazdan sağ çıkarıldı. Ülkede dün de 6.1'lik bir artçı sarsıntı yaşandı.Abone ol

Haiti, ülkeyi yıkan 7.0 büyüklüğündeki depremden sonra dün de 6.1'lik şiddetli bir artçı sarsıntının şokunu yaşadı.

Ancak artçı sarsıntılar, yağma korkusu, yardım dağıtımında yaşanan kargaşa, açlık ve sefalet, tek tük de olsa gelen mucize haberler sayesinde bir anda unutuluveriyor. Dün de depremden 8 gün sonra 2 kadın ve henüz 23 günlük bir bebek enkazdan sağ çıkarıldı.

Jacmel kasabasında yıkılan bir evin enkazından Fransız kurtarma ekibi tarafından 5 saatlik bir operasyonla kurtarılan 23 günlük bebek Elisabeth'in sağlık durumunun son best hair transplant in turkey derece iyi olduğu açıklandı. Depremde Roma Katolik Kilisesi'nde bir ayinde olan Ena Zizi (69) adlı kadına sağ ulaşan ise Meksika yardım ekipleri oldu. Enkaz altında sürekli dua ettiğini söyleyen Zizi'nin tek sağlık sorunu ise kırılan bacağı...

Üçüncü mucize de bir alışveriş merkezinin enkazında yaşandı. 25 yaşındaki Hoteline Losana adlı kadın, 9 saat süren bir operasyonun sonunda Fransız sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Kurtarıcılar, Haiti itfaiyesi ve bir Amerikan kurtarma ekibi tarafından yaşama döndürüldü. Bazı kaynaklara göre çalışmalara Türkiye'den giden AKUT da katıldı. Losana'nın bilinci açık, sağlık durumu ise gayet iyi olduğu belirtildi.

121 KİŞİ KURTARILDI

BM'nin insani işler koordinasyon bürosu sözcüsü Elisabeth Byrs, dün itibariyle sağ kurtarılanların sayısını 121 olarak duyurdu ve bunca gün sonra bile enkazdan canlı çıkarılabilmesini mucize olarak nitelendirdi. Öte yandan depremde yaşamını yitiren BM çalışanı sayısının 49'a yükseldiği ve akıbeti bilinmeyen personel sayısının ise 300'den fazla olduğu kaydedildi. Haiti, ülkeyi yerle bir eden depremden 8 gün sonra, dün de 6.1 büyüklüğündeki artçı bir depremle yeniden sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, TSİ 13.03'te meydana gelen artçı depremin merkez üssünün, Jacmel kentinin 42 kilometre batı-kuzeybatısı olduğu belirtildi. Şu ana kadarki bu en şiddetli artçı depremin herhangi bir can veya mal kaybına neden olup olmadığı ise belli değil.

KONSERLİ YARDIM...

Haiti'ye yardım çalışmaları ise son hız sürüyor. Yarın yapılacak "Hope for Haiti" adlı konserde Bruce Springsteen, Jay-Z, Taylor Swift, Justin Timberlake, Keith Urban ve Alicia Keys'in de bulunduğu çok sayıda ünlü sanatçı yer alacak. Ayrıca cumartesiden itibaren internet üzerinden şarkıların satın alınabileceği ve gelirin de Haiti'ye bağışlanacağı belirtildi. Diğer yandan normalde aylar süren evlat edinme işlemleri de hızlandırıldı. Başkent Port-au-Prince'e önceki gün özel bir uçak gönderen Hollanda, evlatlık verilmek üzere toplam 109 Haitili çocuğu ülkesine götürüyor. Yıkılan Haiti'nin yeniden imarı için ise 25 yıl gerekebileceği belirtildi.



Kategori : DÜNYA