Erdoğandan o soruya ayetli yanıt!

  • Ana Sayfa
  • Erdoğandan o soruya ayetli yanıt!
Erdoğandan o soruya ayetli yanıt!
Erdoğan Suudi Arabistan'daydı. Arap gazeteci Türkiye ile ilgili bir endişesini sordu. Erdoğan'ın Kuran'dan cevap verdi. Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi üyeliğe kabul etmesi durumunda Arap ve İslam dünyasına sırt çevirir misiniz?' sorusuna 'Emrolunduğunuz gibi dosdoğru olacaksınız." cevabını verdi.

GAZETECİYE AYETLİ YANIT

Başbakan Erdoğan, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sek seo reteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. Bir Arap gazeteci, Arap halklarını Türkiye'nin Filistin ve İslam dünyası konusundaki girişimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gazeteci, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne kabul edilmesi durumunda kendilerine sırt çevireceği endişesini ortaya koydu.  Erdoğan "Bizim bir değişmez ilkemiz var" diyerek Kuran’dan bir ayetle karşılık verdi: "Emrolunduğu gibi dosdoğru olacaksınız." Başbakan sözlerine şöyle devam etti: "Biz, Ortadoğu'da olan tavrımızı, kendi değerlerimizden gelen insani bir tavır olarak ortaya koyduk."

KURAN'DA İKİ YERDE GEÇİYOR  Şura Suresi 15: (Ey Muhammed!) Bundan dolayı sen çağrıya devam et ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Onların heva ve heveslerine uyma ve şöyle de: "Ben Allah'ın indirdiği her kitaba inandım ve aranızda adaleti gerçekleştirmekle emrolundum. Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir. Bizim işlediklerimiz bize, sizin işledikleriniz sizedir. Bizimle sizin aranızda tartışılacak bir şey yoktur. Allah hepimizi bir araya toplayacaktır. Dönüş de ancak O'nadır."

Hud Suresi 112: Öyle ise emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Beraberindeki tövbe edenler de dosdoğru olsunlar. Hak ve adalet ölçülerini aşmayın. Şüphesiz O yaptıklarınızı hakkıyla görür.

Kategori : POLİTİKA