Kiralık işçi düzenlemesinde geri adım

  • Ana Sayfa
  • Kiralık işçi düzenlemesinde geri adım
Kiralık işçi düzenlemesinde geri adım
Hükümet, "Modern kölelik" olarak eleştirilen "Özel İstihdam Büroları" düzenlemesinden geri adım atıyor.Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, özel istihdam bürolarıyla ilgili düzenlemenin Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan tasarıdan çıkartılmasını isteyerek, "Dün işçi ve işveren konfederasyonları başkanlarıyla bir toplantı yaptık. O toplantıda yaptığımız tartışmalardan sonra bu metnin daha da olgunlaştır Kuvars kum ılmasına yönelik talepleri oldu" dedi.
Benzer bir düzenleme daha önce de çıkarılmış Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sendikaların "Modern kölelik" olarak nitelendirdiği düzenlemeyi veto etmişti.

KOMİSYONDA ELE ALINDI
AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 'Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, tasarıda özel istihdam bürolarının geçici iş ilişkisi kurmasıyla alakalı yetkilendirme düzenlemesi bulunduğunu hatırlatarak, daha önceki dönemde Cumhurbaşkanı'nın düzenlemeyi iade ettiğine ve iade gerekçesinde eşitlik
prensibinin göz önünde bulundurulmasına dair bir itirazının bulunduğuna işaret etti.

BAKAN MADDENİN ÇIKMASINI İSTEDİ
Dinçer, "Biz bununla ilgili bir takım düzenlemeler de yaparak kanun tasarısına bu metni eklemiştik. Ancak dün işçi ve işveren konfederasyonları başkanlarıyla bir toplantı yaptık. O toplantıda yaptığımız tartışmalardan sonra bu metnin daha da olgunlaştırılmasına yönelik talepleri oldu. Bu sebeple komisyon uygun görürse 8. maddedeki düzenlemenin tasarıdan çıkartılmasını istiyoruz. Biz konfederasyonlarla birlikte kendi çalışmamızı olgunlaştırdıktan sonra yeniden sizlere arzedeceğiz" dedi.



Kategori : POLİTİKA