Alevileri sevindirecek kanun teklifi

  • Ana Sayfa
  • Alevileri sevindirecek kanun teklifi
Alevileri sevindirecek kanun teklifi
Hükümet Alevi açılında sona doğru yaklaşırken BDP'li vekilden de Alevileri sevindirecek bir kanun teklifi geldi. Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Hükümetin Alevi Çalıştayı’nda sona gelinirken muhalefet de Alevilerin taleplerini Meclis’e taşımaya başladı. BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis imar kanu ekrem seyfullah nunda “ibadet yerleri” ibaresinin “Cami, cemevi, mescit, kilise, sinegok, havra” olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

Halis tarafından Meclis Başkanlığına sunulan teklifte Alevi inanç topluluğunun en temel hakkı olan ibadethanesi olan Cem Evlerinin yok sayıldığı savunuldu.

İmar kanununda yer alan “cami” “cami yeri” ibareleri 2003 yılında “ibadet yeri” olarak değiştirilmişti. Halis bu değişikliğin “Cem Evleri” ni ibadethane olarak kabul etmesini sağlamadığını belirterek yeni bir düzenleme istedi. Halis yapılacak değişiklikle, “inanç sahipleri açısından zaten ibadethane olan Cem Evlerinin yasal güvenceye bağlanması, Alevileri mutlu kılmasının yanında, demokratik bir ülkenin yaratılmasının da temel taşlarından biri olacaktır” dedi.

Halis’in teklifi kabul edilirse İmar Kanununda yer alan “ibadet yeri” ibareleri “cami, cem evi, mescit, kilise, sinegok, havra” olarak değiştirilecek.



Kategori : POLİTİKA