Radyasyon vitamin midir tartışması

  • Ana Sayfa
  • Radyasyon vitamin midir tartışması
Radyasyon vitamin midir tartışması
Tam gün yasasına yönelik hekimlerin tepkisi dinmeden çalışma süreleri arttırılan radyologlar da ayaklandı. Abone ol

İNTRENETHABER
ANKARA- Hekimleri ya muayehane ya kamu ayrımına getiren Tam Gün yasasına en sert tepki radyologlardan geldi. Yeni yasa ile çalışma süreleri uzatılacak olan radyologlar kanser riski bulunan radyasyona daha çok maruz kalacaklarını belirterek, “Radyasyon vitamin değildir ve aşısı yoktur” tepkisinde bulundu.
ersağ nedir r>BAKAN HÜLLE YAPTI
Tam Gün Yasası ile radyasyonla çalışanların da haftalık çalışma süresi 25 saatten 40 saate çıkarılacak. Daha önce radyasyonla çalışanların çalışma sürelerini arttıran benzer bir düzenleme yapılmış ancak karar Danıştay’dan dönmüştü. Sağlık Bakanlığı şimdi bunu Tam Gün Yasasının içine koydu.

40 SAATİN KARŞILIĞI
Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Nezahet Özgür’ün açıklamalarına göre uluslar arası düzenlemeler ve AB diretiflerine göre iyonizan radyasyona maruz kalanların mesai saatleri 5 saatle sınırlı. Şimdi bu sürenin arttırılması öneriliyor. Bu durum zaten radyasyona maruz kalan çalışanların daha uzun süre radyasyona maruz kalarak kanser riskini arttıracak. Radyologların bir tepkisi de arttırılan çalışma saatlerine karşın bunun karşılığının olmaması. Özgür, “Ayda 40 saat radyasyonla fazladan mesai yapmak zorunlu kılınırken hekimlere yapılan sözde iyileştirmeler kadar bile bize iyileştimeler yapılmıyor. 40 saatin karşılığında bize hiçbir maddi getirisi olmayacak” dedi.

VİTAMİN DEĞİL Kİ!
Radyasyonla çalışanlar Meclis’teki siyasi partilerin gruplarını ziyaret eti. Dernek Başkanı Özgür sorunlarını anlattıktan sonra, “Radyasyon vitamin değildir. Aşısı yoktur. Radyosyonun etkileri akut değil, nesiller boyu kalıcı biyolojik hasarlara neden olur” diyerek destek aradı.



Kategori : POLİTİKA