Haydi gülümse projesi

Haydi gülümse projesi
Proje ; özürlü ve özürlüler ile beraber yaşayan kişilerin bilinçlendirilmesi asıl sorunları gün yüzüne çıkarıp, özürlü bireylerin topluma uyum sağlamasını hedeflemiştir.Abone ol

Özürlüler Vakfı, özürlülerin yaşam standardını geliştirmek, özürlülük konusunda farkındalık oluşturmak için başlattığı Haydi Gülümse projesine devam ediyor.

Ameliyatlar ve bilgilendirme toplantıları olmak üzere iki bölümden oluşan projede önemli bir yol katedildi.

Maddi olanaksızlık içindeki 0-15 yaş ara ersağ üyelik başvurusu sı özürlü çocukların çeşitli branşlarda ameliyatlarının gerçekleştirildiği proje kapsamında; bugüne kadar ortopedi, göz, işitme, beyin cerrahisi gibi birçok alanda operasyonlar gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Diğer yandan bilgilendirme toplantıları kapsamında özürlü olmayan çocukların, özürlülük konusunda bilgilendirilmesi, mimari düzenlemeler, özürlülüğün önlenmesi için bilgiler ve hukuksal haklar yer alıyor. Toplantıların yapılacağı iller arasında Adana, Kahramanmaraş, Mersin,Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman,Erzurum,Tokat,Kayseri, Nevşehir, Niğde,Bursa, Balıkesir,Aydın, Afyonkarahisar, Denizli gibi özürlü nüfusunun yoğun olduğu şehirler bulunmakta.

Bu proje sayesinde özürlünün kendisine , bu ülkeyi yönetenlere ve topluma çağrıda bulunmak,
kamuoyu bilinci ve toplumsal işbirliği oluşturulması hedefleniyor. Temel kamu hizmetlerinin sağlanmasında, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik sistemi, etkinliği artırılmış sosyal hizmetler, gelir dağılımının iyileştirilmesi, sosyal içerme, özürlülükle mücadele için ulusal ve yerel dinamikleri doğrudan etkileyerek, özürlülerin hayatında köklü bir değişim yapılabilmesine imkan tanıyabiliriz.

Proje hakkında bilgi almak ve ameliyat başvurusu yapmak için www.haydigulumse.org.tr

www.ozurlulervakfi.org.tr


Bu projeye katkı sağlamak için 5787’ye boş SMS gönderebilirsiniz. (Avea, Turkcell ve Vodafone faturalı hatlardan, 5 TL + 2 SMS servis ücreti karşılığında bağış yapabilirsiniz))



Kategori : GÜNCEL