Ertuğrul Özkök hesap vermeli!

Ertuğrul Özkök hesap vermeli!
Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ı anlamaya çağıran Ertuğrul Özkök'e tepki cinayetin 3. yılında unutulmladı.Abone ol

Hrant Dink'in ölümünün ardından 3 yıl geçti ama bir arpa boyu yol alınamadı. İşte bu hayalkırıklığı ortamında Ali Bayramoğlu'nun hedefinde Ertuğrul Özkök vardı.

Cinayetten 4 gün sonra katil Ogün Samast'ın anlaşılmasını isteyen Ertuğrul Özkök'ün o yazısı unutulmuş değil. Yeni Şafak yazarı cinayetin 3. yıl dönümünde diye soruyor.

Bugünkü köşesinde Dink cinayetini kaleme alan Bayramoğlu Özkök'ün yargılanmasını istiyor..

Ertuğrul Özkök 23 Ocak 2007'de ne yazmıştı? Örgüt olsa, devle search engine optimization tin istihbarat birimleri, güvenlik güçleri onu çökertir.

Ama burada neyi çökerteceksiniz? Mahalleyi veya bir şehri mi?

Toplantıda işte bunu anlatıyordum.

Diyordum ki, "Bu işi çözmek istiyorsak, hepimiz empati duygularımızı geliştirmeliyiz. Mahalledeki o çocuğu da anlamaya çalışmalıyız. İkinci Cumhuriyetçi fikirlere sahip birisi, kendisi için 'Vatan haini' ifadesinin kullanılmasından rahatsız oluyorsa, başkalarının da başka ifadelerden rahatsız olabileceğini düşünmelidir".

Mesela, milliyetçiliğin çok kötü bir şey olduğunun sürekli vurgulanmasından.

Artık hepimiz kendimize çekidüzen vermeliyiz.

Hepimiz, nefret üreten ifadelerden, düşmanlık üzerine siyaset yapmaktan, yazı yazmaktan vazgeçmeliyiz.


(...)Ağca dün cezasını bitirerek tahliye oldu. Bugün ise Hrant Dink suikastının üç yılı doluyor.

Ağca Papa'yı vurdu, Abdi İpekçi'yi öldürdü. Tetikçi olarak ceza aldı ve yattı.

Ama kimden emir aldığı, kim tarafından yönetildiği hâlâ açık olarak bilinmiyor, en azından bu kişiler ortada dolaşmaya, belki sistemin tam ortasında boy göstermeye devam ediyorlar.

Üç yıl oldu, Dink cinayetinde de tetikçilerin ötesine gidilmedi.

Bir katil, iki azmettirici yargılanıyor.

Emir verenler ortada yok…

Hrant'ın vurulmasına giden yolun taşlarını döşeyenler, vurulduktan sonra onu vuranları sokak serserisi ilan edip katille empati ilişkisi kuran ve bugün davanın birkaç kişiye sıkışmasının ön çabasını gösterenler, Özkökgiller başta olmak üzere, tüm dolaylı ve doğrudan suçlular kem gözlerle olup biteni izlemeye devam ediyor.

Taner Akçam'ın dün gece birlikte yaptığımız televizyon programında, TV Net'e Ruanda'da bir derginin yaptıklarını ve karşı karşıya kaldığı durumu örnek göstererek “Ertuğrul Özkök yargılanmalıdır” demesi sadece bir duygunun değil bir durumun da ifadesidir…



Kategori : MEDYA