Kim bu Haitideki Yılmaz Türkler?

  • Ana Sayfa
  • Kim bu Haitideki Yılmaz Türkler?
Kim bu Haitideki Yılmaz Türkler?
Haiti'deki bir enkazı yabancı ekipler 'canlı yok' diye terk etti. Türk ekip GEA yılmadı, inandı ve 5 kişiyi kurtardı. Onlar artık dünya basınında birer kahraman.Abone ol

Haiti'de yaşanan 7 büyüklüğündeki deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmalarına katılan GEA, bölgede harikalar yaratıyor.

Canlı bulunamayacağı düşüncesiyle terk edilen enkaza yerel halkın ihbarı ile gelen GEA, 5 kişiye ulaşınca Haiti halkı tarafından kahraman ilan edildi. Haitililer 'Yılmaz Türkler' adını verdikleri ekibe övgüler yağdırıyor. AKUT kadar tanınmasalar da 1994'ten hair transplant turkey bu yana başarıdan başarıya koşan GEA'nın amacı, insanların doğa ve aktif-felsefi bir birlik ideali ile bütünleşmelerini sağlamak.

ABD'NİN ACİL YARDIM LİSTESİNDE
Mitolojide yaşamın ve bereketin kaynağı 'Toprak Ana' anlamına gelen GEA, ulusal ve uluslararası alanda yaşamı tehdit eden felaketlerde canlı varlıkların hayatını korumak ve kurtarmak için gönüllü çalışmalar yapıyor. GEA'nın İstanbul Sorumlusu Avukat Gözde Balcı, 'Derneğimiz 7 gönüllü  tarafından kuruldu. 1995 yılında ilk kez orman yangınlarında görev yaptık. Ormancılar ile çalışarak ekip olmayı öğrendik. 1999 Marmara Depremi'nde çalışma alanımızı genişleterek daha profesyonel bir şekilde hareket etme olanağımız oldu. Birleşmiş Milletler'in acil yardım ekipleri listesindeyiz' dedi. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Oya Uysal ise Haiti'deki operasyonu şöyle anlattı: 'Yerel yetkililerin ve halkın yönlendirmesiyle Carribean Alışveriş Merkezi'ne giden ekibimiz, kazazedelerle sesli iletişim kurdu. Çok zorlu 36 saat sonunda ilk olarak Lamy ve Jasme'yi canlı olarak kurtardı.'

LAKAPLARI 'SESSİZ TİM'
ANKARA merkezli Yeni Yüksektepe Kültür Derneği GEA, 1994'te kuruldu. Arama ve kurtarma faaliyetlerinde Türk Sivil Savunma Teşkilatı'nı model alıyor ve 'sessiz tim' lakabıyla tanınıyor. Farklı meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu GEA'nın 1115 gönüllü üyesi, 112 uluslararası operasyon üyesi ve 246 ulusal operasyon ve destek ekibi bulunuyor. Hümanist felsefeyi ilke edinen GEA Arama Kurtarma Grubu, yurtiçi ve yurtdışında meydana gelen doğal afetlerde başarıdan başarıya koşuyor. Şu anda da Haiti'de 9 kişilik ekiple arama ve kurtarma çalışmalarına destek oluyor.



Kategori : DÜNYA