İkoncan öğrencileri sokağa attırdı!

  • Ana Sayfa
  • İkoncan öğrencileri sokağa attırdı!
İkoncan öğrencileri sokağa attırdı!
Karne almaya bir haftaları kalan öğrenciler ve öğretmenler kendilerini sokakta buldular. Nedeni ise İkoncan!Abone ol

Bu sabah her zamanki gibi sınıflarına gelen Moda’daki Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri karşılarında polisleri ve kamyonları görünce ne yapacakları şaş eko firarda ırdı! Çünkü İkoncan mahkeme kararıyla okullarını boşalttırmıştı.

Babasından kalan mülkte eğitim veren Moda'daki Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, 2000 yılından bu yana Süreyya Yalçın'ın kiracısı olarak hizmet veriyordu.

Altı ay önce yaptıkları bir etkinliğe sosyete güzeli Süreyya Yalçın'ı da davet eden okul yönetimi, Yalçın'ın "burası çok özel bir yer. Yaşatmamız için her türlü desteği vereceğim" sözüyle umutlanmışlardı. Ancak Süreyya Yalçın'ın babası Faruk Yalçın'dan kalan bu evde oturmak istemesi bütün planları alt-üst etti. Kiracısı olan ve Milli eğitime bağlı Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'ni tahliye etmek için Mahkemeye başvuran Yalçın, davayı kazandı. Bu sabah mahkeme karaarıyla okulu boşalltıran Süreyya Yalçın'ın "zamansız" tahliyesi veliler, öğrenciler ve okul öğretmenleri tarafından tepkiyle karşlandı.



Kategori : MAGAZİN