Son üç başkan Haiti için birarada

  • Ana Sayfa
  • Son üç başkan Haiti için birarada
Son üç başkan Haiti için birarada
ABD Başkanı Barack Obama, eski başkanlar George Bush ve Bill Clinton Haiti için kampanya başlattı. Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, eski başkanlar George Bush ve Bill Clinton'ın, Haiti'deki deprem mağdurlarına para yardımları için ülke çapında yürütülen kampanyaya öncülük edeceğini bildirdi.

ABD'nin biri yeni, ikisi eski üç başkanı Obama, Bush ve Clinton, bug ersağ üyelik başvurusu ün, Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Bush ve Clinton'ın, özel sektör bünyesinde Haiti için para toplama çabalarına öncülük edeceğini açıklayan Obama, "Clinton-Bush Haiti Fonu"nun oluşturulduğunu belirterek, Amerikalılardan www.clintonbushhaitifund.org internet sitesini ziyaret edip para bağışında bulunmalarını istedi.

Başkan Obama, "Bugün biraraya gelerek bu iki lider (Bush ve Clinton), Haiti ve dünya halkına çok açık bir mesaj gönderiyor. Bu zor zamanlarda ABD, kendi içinde ve Haiti halkıyla kenetlenmiş durumda" diye konuştu.

Obama'nın ardından söz alan Bush, hem kendisi hem de eşi Laura Bush'un, Haiti'deki "korkunç sahneler"den ve ölümlerden derin etkilendiklerini kaydederek, "Amerikalılar için Haiti halkına yardım etmenin en etkili yolu para yardımında bulunmak. Biliyorum, birçok insan battaniye ya da su göndermek istiyor, ama sadece nakit para gönderin. Clinton ve benim üzerinde duracağımız konulardan biri, paranızın akıllıca harcanmasını sağlamak" dedi.

Bush ve Clinton'ın adıyla kurulan internet sitesinde, ziyaretçiler 25 dolardan başlayarak Haiti'ye para bağış



Kategori : DÜNYA