Büyükelçi Çelikkol Türkiyede

  • Ana Sayfa
  • Büyükelçi Çelikkol Türkiyede
Büyükelçi Çelikkol Türkiyede
İsrail'de alçak koltuğa oturtulan Büyükelçi Oğuz Çeçikkol Esenboğa Havaalanı'nda açıklamalarda bulundu.Abone ol

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un yakışıksız davranışıyla ilgili olarak, "Bu yaşanan olay, diplomasi tarihi kitaplarına geçecek bir ola quanto costa il trapianto di capelli ydır" dedi.

Büyükelçi Çelikkol, THY uçağıyla geldiği Ankara'da Esenboğa havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Tel Aviv Büyükelçisi Çelikkol, diplomatik krizin beklenen özür mektubunun gelmesiyle kapandığını, geliş nedeninin ise İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Türkiye ziyareti olduğunu söyledi. Çelikkol, "Ben buraya bakanlığın talimatı üzerine İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Türkiye ziyareti için geldim. Geliş nedenim bu" diye konuştu.

Çelikkol, Ayalon'un İbranice sarfettiği sözlerin anlamını görüşmeden sonra İsrailli gazetecilerin kendisine açtığı telefonlarla öğrendiğini belirtti.

Oturduğu koltuğun alçak olduğunu farketmediğini belirten Çelikkol, bu tarz görüşmelerde odada bir Türk bayrağı bulunması zorunluluğu olmadığına da dikkat çekti.

Oğuz Çelikkol, "Yaşanan mizansenle ilgili beni uyandıracak herhangi bir şeyin farkına varmadım, varsaydım odayı terkederdim" dedi.



Kategori : POLİTİKA