Onun için üç ayrı otelde oda ayırttılar

  • Ana Sayfa
  • Onun için üç ayrı otelde oda ayırttılar
Onun için üç ayrı otelde oda ayırttılar
25 yıl sonra serbest kalacak Ağca için yakınları sıkı güvenlik önlemleri aldı. Ankara'da üç ayrı otelde yer ayırtıldı. Abone ol

Milliyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin katili ve Papa suikastının tetikçisi Mehmet Ali Ağca, Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'nden pazartesi günü cezasının infazını tamamladığı gerekçesiyle tahliye oluyor. İtalya ve Türkiye'de toplam 25 yıl cezaevinde kalan Ağca'yı cezaevi çıkışında kardeşi Adnan Ağca ve avukatlarının karşılayacağı öğrenildi. Ağca, Ankara'da kaldığı sürede kardeşinin aldığı güvenlik önlemleriyle korunacak.

Mehmet Ali Ağca'nın hangi otelde kalacağını saklamak için yakınları Ankara'da üç ayrı otelde rezervasyon yaptırdı. Sincan Cezaevi'nden çıktıktan sonra Ağca'nın aracı kent merkezine pek çok aracın bulunduğu eskort eşliğind toptan çakmak e gelecek. Ağca'nın, salı günü ise bir basın toplantısı yapması bekleniyor. Ankara'da 2 ya da 3 gün kalması beklenen Ağca'nın buradan nereye geçeceği de belli değil. Ağca'nın İstanbul, Antalya ya da memlekete Malatya'ya gidebileceği belirtiliyor. Bu üç şehirde de otellerde Ağca adına ön rezervasyonlar yaptırıldı. Ağca'nın avukatları, 'Çıktıktan sonra ilk gün ve devamındaki günlerde ne yapacağına kendisi karar verecek' dedi.

ASKER YOLU GÖRÜNDÜ

Cezaevi çıkışının ardından Ağca'nın askerlik şubesi ve sağlık kontrolü için GATA'ya sevk edilebileceği de belirtildi. Askerlik yapmasında sağlık açısından bir engel bulunmazsa Ağca'nın askere alınması gündeme gelecek.
Ağca'ya Amerika ve Avrupa'daki bazı şirketlerden belgesel ve röportaj teklifleri geldi. Ağca'nın bu önerileri teklif edilen paranın miktarına göre değerlendireceği belirtildi.

GİDECEK ÜLKE ARIYOR

Mehmet Ali Ağca'nın da can güvenliğinden endişe duyduğunu yakınlarına söylediği öğrenildi. Bu nedenle arkadaşları onu bir süre koruyacak. Türki Cumhuriyetler ile Avrupa ülkeleri dahil 20'ye yakın ülkeye vatandaşlık talebinde bulunan Ağca'nın tüm başvuruları reddedildi. Sadece ailesi ve avukatlarının ziyaret ettiği Ağca'nın, 'Uzakdoğu ya da Amerika'ya yerleşebilirim. Hatta Afrika bile olabilir' dediği iddia edilmişti.

KOZAKÇIOĞLU: YALNIZ DEĞİLDİ

Mehmet Ali Ağca yakalandığı dönemde İstanbul Emniyet Müdürü olan Hayri Kozakçıoğlu İpekçi suikastini ve sonrasını NTV'ye anlattı:

'Olaydan 6 ay sonra biz kendisini (Ağca) Beyazıt'taki bir kahvehaneden, etrafa göstermeden aldık ve sorguladık. 24 saat geçmeden, fiziki bir baskı uygulamadan da suçunu itiraf ettirdik.
Sıkıyönetim Savcılığı'ndan bir hafta süre alındı ve o süre içinde sorgulandı. Ancak daha sonra yeni bir süre verilmesi uygun görülmedi.
Mehmet Ali Ağca olayında bana göre iki büyük handikap vardı. Biri, Ağca'nın tetiği çektiğinin ispatlanması yeterli değildi, çünkü yalnız değildi. Belli bir şekilde bu olaya hazırlandı ve arkasında değişik güçler vardı. Bunların tamamının ortaya çıkarılması gerekiyordu.
İkincisi, sürenin çok az olması da bunu engelledi.
Maalesef Türkiye dışına kaçmasını sağlayan değişik organizasyonlar vardı. Pasaport, kaçırma, saklama gibi. Daha sonraki gelişmeler göstermiştir ki, Ağca yurtdışında Papa olayı gibi bazı organizasyonlarda kullanılmıştır.'



Kategori : GÜNCEL