Dünyanın en kirli kenti Bakü mü?

  • Ana Sayfa
  • Dünyanın en kirli kenti Bakü mü?
Dünyanın en kirli kenti Bakü mü?
NYC, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü dünyanın en kirli şehirler listesinde lik sırasına koydu.Abone ol

Dünyanın en kirli kenti kafkaslardan çıktı. NYC Uluslararası Rating ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan bir değerlendirmede Azerbaycan'ın başkenti Bakü en kirli şehirler listesinde lik sırada yer aldı.

Birçok açıdan kentlerin kirlilik açıdan tabi tutulduğu değerlendirmede ikinci sı Silis kumu rada Etiyopya'dan Abdis Ababa ve üçüncü sıırada ise Meksika'dan Mexico City yer aldı.

En kirli ilk 30 kent arasında ayrıca diğer kentler arasında Bangladeş'ten Dakka 6.Rusya'dan Moskova 12. Kırgızistan'dan Bişkek 16., Kazakistan'dan Almatı 25. ve Mısır'dan Kahire 27. oldu.

Türkiye'den herhangi bir kentin yer almadığı ilk 30 listesinin sonunda ise Kolombiya'dan Bagota kenti yer aldı

Yapılan değerlendirmede en kirli seçilen 30 kent listesi şöyle:1. Bakü (Azerbaycan), 2. Addis Ababa (Etiyopya), 3. Mexico City (Meksika), 4. Buenos Aires (Arjantin), 5. Antananarivo (Madagaskar), 6.Dakka (Bangladeş), 7. Katmandu (Nepal), 8. Dar-es-Salaam (Tanzanya), 9. Bangui (Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), 10. Lome (Togo), 11. Pointe-Noire (Kongo), 12 . Moskova (Rusya ), 13. Pretoria (Güney Afrika), 14. Ouagadougou (Burkina Faso), 15. Bamako (Mali), 16.Bişkek (Kırgızistan), 17. Caracas (Venezuela), 18. Luanda (Angola) 19. Marakeş (Fas), 20. Bağdat (Irak), 21. Yeni Delhi (Hindistan), 22. Cakarta (Endonezya), 23 .N'Djamena (Çad), 24.Brazzaville (Kongo), 25. Almatı (Kazakistan ), 26.Havana (Küba), 27.Kahire (Mısır), 28. Nairobi (Kenya), 29.Tahran (İran) ve 30.Bogota (Kolombiya).



Kategori : DÜNYA