CHPli vekil regl iznine sahip çıktı

  • Ana Sayfa
  • CHPli vekil regl iznine sahip çıktı
CHPli vekil regl iznine sahip çıktı
Kadınlara regl izni tartışması sürüyor. CHP'li Ersin yasal düzenlemenin nasıl uygulandığıyla ilgili inceleme yapılmasını istedi.Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Kadın işçilerin özel günlerinde 5 günlük izne karşı çıkan ve uygulama durumunda kadın işçileri kapı önüne koyma tehdidinde bulunan Sanko Holding Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’yla başlayan tartışma sürüyor.
ekrem seyfullah >
CHP’li Ersin Kadın Erkek Komisyonu Başkanlığına başvurarak kadın işçilere sahip çıktı. Özellikle tekstil sektöründe çalışan kadın işçilerin 11-12 saati bulan zor şartlarda çalıştığını belirten Ersin, söz konusu iznin bir hak olduğunu ancak uygulanmadığını savundu. Ersin durumun tespiti için bir alt komisyon oluşturulmasını istedi. Ersin bu kapsamda 16.06.2004’ten beri yürürlükte olmasına karşın, tekstil ve konfeksiyon işyerlerinde çalışan kadınların yararlandırılmadığı anlaşılan Ağır Ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince şu taleplerde bulundu:

1- Tekstil ve Konfeksiyon işyerlerinde de uygulanmasının sağlanması için etkin bir girişimde bulunulmasını,

2- Bu nedenle kadın işçilerini işten çıkaran işverenler için ağır yaptırımlar uygulanması için, ilgili Bakanlıkların uyarılması, hatta gerekirse Komisyon olarak bu konuda kanun teklifi hazırlanmasını,

3- Bir alt komisyon kurularak, yönetmeliğin 6. maddesinin, kadın işçilerin çalıştığı Ağır Ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği Kapsamındaki diğer sektörlerde de uygulanıp uygulanmadığının araştırılmasını dilerim.



Kategori : GÜNCEL