BDPnin Anayasa değişikliği şartı

  • Ana Sayfa
  • BDPnin Anayasa değişikliği şartı
BDPnin Anayasa değişikliği şartı
Cin şişeden çıktı. Anayasa değişikliği için yeşil ışık yandı. Konsensus için BDP'nin ilk şartı seçim kanunuAbone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Erdoğan'ın Moskova yolundaki Anayasa değişikliği yapılacağı sözleri üzerine muhalefet hareketlendi. İçerisinde parti kapatmayı zorlaştıran bir maddenin de olacağına kesin gözüyle bakılan değişiklik için BDP'nin ilk şa ersağ üyelik rtı seçim kanunu olacak.

BDP'nin hukukçu milletvekillerinden Hasip Kaplan tartışılmaya başlanan Anayasa Değişikliğini İNTERNETHABER'e değerlendirdi. Anayasa değişikliği konusunda temel şartlarının seçim kanununda değişiklik olduğunu söyleyen Kaplan şöyle konuştu:
"Seçim barajını yüzde 10'a düşürmeyen bir hükümet hiç bir açılımda samimi değildir. Beleş milletvekili hesabıyla 3 parti zımni anlaşıyor. Halkın iradesi önündeki engel kalkmadan hiçbir iş samimi olamaz.

BDP ÖNERİ LİSTESİ SUNACAK
Kaplan konunun Meclis'e gelmesi durumunda parti olarak da değerlendirmelerini yapıp bir öneri listesi sunacaklarını söyledi.

CHP TUZAK GÖRÜYOR
Baykal ve kurmayları da olası bir Anayasa değişikliğini konuşmaya başladı. Anayasa değişikliği ile yargıya müdahale edilmek istendiğini savunan CHP'liler bunun için yapılacak bir değişikliğe destek vermeyi düşünmüyor.
Yargıyı hedef alan değişikliğin içinde "Türkiye Milletvekilliği, memurlara toplu sözleşme, grev hakkı gibi bazı önerilerin de gelebileceğine dikkat çeken CHP'liler bunları bir tuzak olarak görüyor ve yargıyı hedef alacağını ileri sürdükleri bu sürece kesinlikle destek vermeyi planlamıyor.



Kategori : POLİTİKA