31 yıllık sırlar açığa çıktı!

  • Ana Sayfa
  • 31 yıllık sırlar açığa çıktı!
31 yıllık sırlar açığa çıktı!
Mehmet Ali Ağca ya da namı diğer 'Taşeron Mesih' Nasıl kaçırıldı, Seda Sayan'dan ne istedi, özleyeceği tek isim;Abone ol

Gazeteci-yazar Saygı Öztürk’ün Mehmet Ali Ağca’nın öyküsünü kaleme aldığı “Taşeron Mesih” adlı kitabında Ağca’nın Türk yetkililer tarafından Roma’da yapılan sorgusunun tutanakları, nasıl pasaport çıkarıldığı gibi konular yer alıyor.

Gazeteci-yazar Saygı Öztürk, ünlü gazeteci Abdi İpekçi’yi öldüren, Papa’yı vuran Mehmet Ali Ağca’nın öyküsünü yeni belge ve bilgilerin ışığında yazarak kitaplaştırdı. Öztürk, Doğan Kitap tarafından yakında piyasaya çıkan “Taşeron Mesih” adlı kitabında, Ağca’nın Türk yetkililer tarafından Roma’da yapılan sorgusunun tutanaklarını, nasıl pasaport çıkarıldığını, Türkiye’ye getirildikten sonra avukatlarıyla yaşadıklarını, öldürülmekten nasıl korktuğunu ve Ağca’ya Silis kumu yönelik kamuoyunun bilmediği daha birçok konuyu ele alıyor.

AĞCA'NIN TERCÜMANLIĞINI YAPAN ÜNLÜ TELEVİZYONCU

“...Korcan’ın ev arkadaşları merak içindeydi. Onlara ‘yeminli tercümanlık görevi verildiğini’ anlattığında, bazıları inanamadı. Yakalanan kişinin Ağca olduğu, bu kişiyle Korcan’ın bir ilgisinin bulunduğunu düşünenler bile oldu. Korcan onları rahatlattı.

Eve, sivil plakalı polis aracı geliyor, Korcan’ı sorgu saatinde götürüyordu. Korcan’ın tercümanlığı tam yirmi gün sürdü. Hiçbir gazeteci onun tercümanlık yaptığını henüz belirleyememişti.

Suikast olayını araştırmak üzere Londra’dan Roma’ya gelen Hürriyet gazetesi muhabiri Faruk Zapçı, Korcan’ın tercümanlık yaptığını belirledi. Ancak Korcan konuşmuyor, yeminine sadık kalıyordu. Artık deşifre olmuştu... Yeni Asır gazetesi yetkilileri, Roma’da bulunan Korcan’ın, tercümanlık yapan ve kendi muhabirleri olan Korcan olduğunu öğrendiklerinde şaşırmışlardı...

İşte o günlerde ünlü gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Papa-Ağca-mafya ilişkilerini araştırmak üzere Roma’ya gitti. Korcan’ı buldu. Zaten her gelen gazeteci Roma’yı adım adım bilen Korcan’a ulaşıyor, İtalyancayı da bilmesi nedeniyle ondan yardım alıyorlardı...

Ağca’nın tercümanlığını yapan konservatuvar öğrencisi Korcan, bugünün ünlü spikeri Korcan Karar’dan başkası değildi...”

ÇATLI AĞCA'NIN KOZUNU ELİNDEN ALDI

“... Aradan tam otuz yıl geçmişti. Ağca’nın yurtdışına çıkışını sağlamak için pasaport çıkarılmasını sağlayan isimlerin başında gelen Zeki Çatlı, ilk kez bu kitap için önemli bir açıklama yapacağını söyledi. Zeki Çatlı, ‘Bütün sorgu teknikleri ve işkencelerin uygulanmasına rağmen konuşmadım. Bunun sonucu olarak da beraat ettim.

MEHMET ALİ AĞCA'NIN TAKMA İSMİ

Faruk Özgün kimliğiyle Mehmet Ali Ağca’ya pasaport almıştık. Aynı günlerde Galip Yılmaz kimliğiyle de alınan pasaport vardı. Bu pasaportun gerçekte kim için alındığını polis hiçbir zaman bulamadı. Bunu ilk kez açıklıyorum: Galip Yılmaz kimliğiyle pasaport alınan kişi gerçekte Ağca’nın en yakınındaki isimlerden olan Mehmet Şener’di’ diyor.

... Zeki Çatlı, Mehmet Ali Ağca’yı ağabeyi Abdullah Çatlı’nın Kapıkule sınır kapısından yurtdışına çıkardığını anlatıyor ve şunları ekliyor:
‘Ağca yurtdışına gönderilirken kendisine yeni elbiseler alındı. Pasaportu eline verildi. Eşyaları ise Adidas marka bir spor çantasına konuldu. O çanta, uzun süre ağabeyimde kaldı.’

PASAPORT ALMASINA KİM YARDIM ETTİ!



Kategori : MAGAZİN