Kurtulmuş'tan 'elçiyi çekin' çağrısı

  • Ana Sayfa
  • Kurtulmuş'tan 'elçiyi çekin' çağrısı
Kurtulmuş'tan 'elçiyi çekin' çağrısı
Saadet Partisi Lideri Numan Kurtulmuş da, "Büyükelçimiz derhal geri çekilsin" dedi. Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İsrail’in Türkiye ile ilgili açıklamalarına ve büyükelçimize yaptıkları davranış nedeniyle “İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın Türkiye Büyükelçisi’ne yönelik tavrı ancak kendi seviyesizliğinin göstergesidir. Büyükelçimiz derhal geri çekilmelidir” dedi. Deniz kumu r>
“SEVİYESİZLİK”

Kurtulmuş yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın Türkiye Büyükelçisi’ne yönelik tavrının ancak ‘kendi seviyesizliğinin göstergesi’ olduğunu söyledi. Kurtulmuş açıklamalarına şunları söyledi:

“Bu son skandal göstermiştir ki, İsrailli yöneticilerin sadece vicdanları değil artık hafızaları da körelmeye başlamıştır. Çünkü insanlık tarihinden birazcık haberdar olmuş olsalardı Türkiye’ye ahlak dersi vermeye kalkmazlardı. 1492 yılında İspanya’da zulme maruz kalan Yahudilere sadece Osmanlılar kucak açmıştır. 1939’da Nazi Avrupa’sından, kaçanlara yine milletimiz sahip çıkmıştır.”

‘DAVUTOĞLU’NUN TEPKİSİ YETERSİZ’

Kurtulmuş, Dışişleri Bakanlığının, Türkiye Büyükelçisine yönelik bu edepsiz tavra karşı verdiği ilk tepkiyi olumlu ancak yetersiz bulduğunu söyledi. Yaşanan olayı ‘skandal’ olarak nitelendiren Kurtulmuş, Netanyahu’nun açıklamasının da tatmin etmek bir yana işlenen ayıbı desteklemeye yönelik olduğunu savundu.

"EHUD BARAK GELMESİN"

Dışişleri tarafından yapılan açıklamayı yetersiz bulan Kurtulmuş, “İsrail Devleti açık ve net bir şekilde özür dileyene kadar Büyükelçimiz geri çekilmeli, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Türkiye ziyaret programı da tek taraflı olarak iptal edilmelidir” dedi.



Kategori : POLİTİKA