Tam Gün Yasası hekimleri kızdırdı

  • Ana Sayfa
  • Tam Gün Yasası hekimleri kızdırdı
Tam Gün Yasası hekimleri kızdırdı
Eczacılarla hükümet arasındaki sorun yargıda. Şimdi de Tam gün Yasası nedeniyle hekimlerle hükümet karşı karşıya.Abone ol


İNTERNETHABER
ANKARA- SGK ile eczacılar arasındaki soruna Danıştay nokta koyarken bu kez de tam gün yasası nedeniyle hekimlerle Sağlık Bakanlığı karşı karşıya geldi. Hekimler Meclis'te görüşülmeye başlanan yasa tasarının kendileriyle mutabakat aranmadan çıkarılmasına tepki olarak Sağlık Bakanlığı kurullarından çekilme resti çekti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kültür Merkezi'nde bir toplantı yapan TTB'ye bağlı tabip odalarının ve uzmanlık derneklerinin temsilcileri hazırladıkları ortak basın bildirisini açıklayarak, tam gün yasa tasarısına karşı olduklarını ifade ettiler.

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. E hair transplant turkey cost riş Bilaloğlu, hükümetin, Sağlık Bakanı'nın kamuoyuna söylediklerinin doğru olmadığını, gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Sürekli olarak hekim ücretlerine yönelik yapılan açıklamalar gelmektedir. Biliyoruz ki global bütçeye geçildiği, Kamu Hastaneleri Birlikleri kurularak maaşların da döner sermayeden ödeneceği koşullarda şu andaki ücretleri almak bile hayal olacaktır. Çünkü Kamu Hastane Birliği işletmesi kurulduğunda devletin maaş ödemesi kalkacak elde edilen gelir ölçüsünde para ödenecektir" diye konuştu.

Bilaloğlu, Sağlık Bakanı ve Başbakan'ın kamuoyuna duyurduğu ücretlerin kağıt üzerinde olduğunu ve tavan rakamları yansıttığını belirterek, "Tasarıda belirtilen mesai dışı çalışma ile elde edilecek kazanca ulaşabilmek ise günde 13-14 saat çalışmayı gerektirmektedir. Nöbet ücretlerinin saatinin komik bir rakam olan 3 TL'den 5 TL'ye çıkartılacak olması tasarıyla yapıldığı söylenen iyileştirmelerin hazin boyutunu özetlemektedir" dedi.

Bilaloğlu, sağlık hizmet sunumunda zarar gören vatandaşın sigorta avukatlarıyla boğuşacağını ve yıllar sonra zararını tazmin etmeye yöneltileceğini belirterek, "Hekimlerden de içine ittiği uzun ve olumsuz çalışma koşullarında daha fazla yapacağı hatalar için prim kesmektedir. ABD'nin iflas etmiş modelini Türkiye'de yaşatılması hedeflenmektedir. İşin özü kesilen paralarla sigorta şirketlerini zengin etmeye, kaynak aktarmaya dayanmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Bilaloğlu, sağlık hizmetinin her alanda giderek kötüleşeceğine dikkat çekerek, "Yaklaşık 3 ay önce kamuoyuna bir uyaradı bulunmuştuk. Meclis gündeminde bulunan Tam Gün ve Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarılarının ne halkımıza ne de hekimlere olumlu bir kazanım getirmeyeceğini söylemiştik. Şimdi sözün bittiği yerdeyiz" diyerek, taleplerini şöyle sıraladı:

-Halkımızın sağlığına zararı olacak bu yasa tasarılarının geri çekilmesini,
-Hekimlerden taşeron işçilere, kam-özel ayrımı olmaksızın bütün sağlık çalışanlarının, iş güvencesi başta olmak üzere özlük haklarının kalıcı bir şekilde düzeltilmesini,
-Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, işsizlik kaygısı duymayacakları ve emekliliklerinde geçinebilecekleri düzenlemelerin acilen yapılmasını talep ediyoruz.

Tam Gün yasasının geri çekilmesini isteyen sağlık çalışanları 15 Ocak'ta eylem yapacak.



Kategori : GÜNCEL