KAÇUV mumları kansere ışık olacak

  • Ana Sayfa
  • KAÇUV mumları kansere ışık olacak
KAÇUV mumları kansere ışık olacak
KAÇUV-Kanserli Çocuklara Umut Vakfı hazırlattığı kalp şeklindeki mumlarla çocuklardaki kanser hastalığına dikkat çekmek üzere yeni bir projeye başladıAbone ol

Türkiye'de her yıl yaklaşık 2000 çocuk kansere yakalanmakta ve sevindirici bir biçimde günümüzde bu çocukların %80'ini iyileştirilebilmekte. Ancak bildiğiniz gibi kanser, tedavisi uzun süren ve masraflı bir hastalık ve birçok aile tedavi masraflarını karşılayamamakta.

Ç turkey hair transplant package ocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle 2000 yılında kurulan KAÇUV -Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, "Maddi sorunları nedeniyle tedavisi aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak..." üzere çalışmalarını 10 yıldır aralıksız sürdürüyor.

AİLE EVİ YÜKSELİYOR

Şimdi ise KAÇUV, kanser tedavisi için İstanbul dışından gelen çocukların aileleri ile birlikte kalabileceği bir merkez olarak faaliyet gösterecek olan "Aile Evi”ni hayata geçiriyor. Bazen 6 ay hastaneden çıkmadan yoğun bir tedavi gören çocuklar ve onlarla birlikte kalan anneleri deyim yerindeyse “evlerinin yolunu unutuyorlar.” Bu süreçte anne-baba ve çocukların bir arada vakit geçirmelerini sağlamak üzere şimdi KAÇUV’un öncülüğünde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin karşı sokağında bir merkez yükseliyor. Burada çocuklara aile sıcaklığı ile birlikte poliklinik hizmetinin verilmesi de amaçlanıyor.

HELİN AVŞAR’DAN DESTEK

Bu oluşum çerçevesinde KAÇUV adına ev kadınlarına yaptırılan KAÇUV MUMLARI ile hem çocuklardaki kanser hastalığına dikkat çekilecek, hem de satılan mumlarla Aile Evi’nin yapımına maddi destek sağlanacak. HELİN AVŞAR 15 Ocak Cuma günü saat 15.00’te KAÇUV mumlarını, projenin destekleyicisi KALE ALIŞVERİŞ MERKEZİ’nde ücretsiz olarak dağıtacak.



Kategori : GÜNCEL