Tamgünde uzlaşı kördüğüme döndü

  • Ana Sayfa
  • Tamgünde uzlaşı kördüğüme döndü
Tamgünde uzlaşı kördüğüme döndü
Tamgün Yasa Tasarı üzerinde hükümet ve muhalefet arasında uzlaşı tam bir kördüğüme döndü...Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Tamgün Yasa Tasarısı üzerinde muhalefet ile uzlaşı arayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile CHP ve MHP'nin anlaşma sağlayamadığı ortaya çıktı. CHP ile görüşmede Sağlık Bakanı Akdağ'ın, "Biz bu metni bile Maliye Bakanı Şimşek'e zor kabul ettirdik. Sizin önerilerinizi kabul edemeyiz" dediği ve bu nedenle uzlaşma sağlanamadığı belirlendi. CHP'nin "Emekli maaşlarını arttırmaya' dönük önerisinin Maliye Bakanlığı'nca fosforlu kalem kabul görmeyeceği için uzlaşma sağlanamadığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: "ŞİMŞEK'İ AŞAMADILAR"

İNTERNETHABER'e açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Aslında Bakan makul yaklaştı ama Maliye Bakanı'nın itirazları nedeniyle tasarıda değişiklik yaptıramayacağını söyledi. bizim önerilerimize sıcak bakmasına karşın, uzlaşı sağlayacak bir noktaya ulaşamadık. Biz CHP olarak 8 ayrı önerge hazırladık ve bu önergelerimizi vereceğiz" dedi.

Bakan Akdağ ile Ak parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve CHP Grup başkanvekili Hakkı Süha Okay ile birlikte görüşme yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

BİZ TAMGÜN'E KARŞI DEĞİLİZ

"Biz Tamgün'e karşı değiliz. Bu bizim parti programımızda da var. Ancak bizim Tamgün anlayışımız ile iktidarın anlayışı birbirine uymuyor. Biz sayın Bakana performans ödemelerinin emekli aylıklarına daha yüksek oranda yansıtılması, alınan ücretler ile emekli olduktan sonra bağlanan maaşla arasında uçurum olmaması gibi konularda isteklerimizi bildirdik. dünkü bu görüşmede kısmen bu konuyu çözmeye çalıştık. Ama sayın bakan bize, 'biz bu metni bile Maliye Bakanına zor kabul ettirdik. Yeni gider kapısı açacak düzenleme yapamayız' dedi. Şifai olarak da önergelerimizi anlatıp, destek vermeleri halinde tasarının Genel Kurul'da tartışma olmadan geçebileceğini de bildirdik. Ama sayın Bakan tasarı metninde değişiklik yapamayacaklarını söyledi."

Kılıçdaroğlu, üniversiteler ve tabip odalarından gelen talep ve önerileri Bakana aktardıklarını da belirterek, "Ancak bir anlaşmaya varamadık. Bu nedenle biz biraz sonra Genel Kurul'da kendi önergelerimizi verip, kabul edilmesi için çaba sarfedeceğiz" diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA