MHPli Bölükbaşı Erdoğana saydırdı

  • Ana Sayfa
  • MHPli Bölükbaşı Erdoğana saydırdı
MHPli Bölükbaşı Erdoğana saydırdı
MHP'nin diplomat milletvekili Deniz Bölükbaşı, "Bu olay çuval olayı kadar ağırdır. Gereken yanıt verilmeli" dedi. Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- İsrail'de Türk Böüyükelçisi'ne yapılan 'aşağılamayı' İNTERNETHABER'e değerlendiren MHP'nin diplomat kökenli milletvekili Deniz Bölükbaşı, "Bu olay türk askerinin başına çuval geçirilmesi kadar ağır bir olaydır. Türk hükümeti yeterli tepkiyi göstermedi. Derhal ilişkiler askıya alınma metal kalem lı" dedi. Bölükbaşı şunları söyledi:

BU ÇUVAL KADAR AĞIR
"Bu bizim büyükelçimizin ayıbı ya da mahcubiyeti değil. Bu İsraillerin ayıbı ve mahçubiyetidir. Bu olay, Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilmesi kadar ağır bir olaydır. İsrail'in haddi değildir. Çizmeyi aşmıştır. Ama İsrail, israildir..."

Bölükbaşı bu yapılan muamelenin karşılığında Ankara'daki İsrail Büyükelçinin çağırıp 'kınıyoruz' demenin yetmeyeceğini de belirterek, "Bu küçüklüktür. Bu Türkiye'nin onurunun ve haysiyetinin Türk Hükümeti tarafından ayaklar altına alınmasıdır" dedi.

ASKERİ İLİŞKİLER DONDURULSUN
Bölükbaşı, hükümetin yapması gereken iki şey olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail, Türkiye'den ve Türk halkından, açıkça başbakan ve cumhurbaşkanı düzeyinde özür dilemelidir. Bu özür dileninceye kadar, Türkiye'nin askeri ilişkileri askıya alması lazımdır. Pazar günü İsrail Savunma Bakanı Barak Ankara'ya geliyor. Türk hükümetinin, o ziyaretin iptal edildiğini bildirmesi lazımdır. Öte yandan Büyükelçimiz Oğuz Çelikkol, yarın hemen, iştişareler için Ankaraya çağırılmalıdır."

ONE MUNITE ŞOVLA OLMUYOR
Bölükbaşı Başbakan Erdoğan'a da, "One munite şovu ile israil'e güya kafa tutan, içte ve dışta siyasi rant peşinde koşan Başbakan Erdoğan, bu işin bu kadar ucuz gösteri ile olmayacağını anlamalı ve bu iki şeyi derhal yapmalıdır" diye seslendi.



Kategori : POLİTİKA