Orhan Pamuk Feneri örnek gösterdi

  • Ana Sayfa
  • Orhan Pamuk Feneri örnek gösterdi
Orhan Pamuk Feneri örnek gösterdi
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, "Türkiye'nin AB üyesi olması gerektiğini" belirterek, Fenerbahçe'yi örnek gösterdi ...Abone ol

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, "Avrupa, kardeşlik, eşitlik, demokrasi, insan hakları ve özgürlüğe dayanıyorsa Türkiye'nin AB üyesi olması gerektiğini" belirterek, Fenerbahçe'yi örnek gösterdi ve "Türk takımı Fenerbahçe, Avrupa futbolunda uzun yıllardır mücadele ediyor" dedi.
Pamuk, İngiltere'nin başkenti Londra'daki "Southbank seo Centre"da, İngilizce'ye çevrilen son romanı "Masumiyet Müzesi" ile ilgili konferans verdi.

Dinleyicilerin, merkezin yaklaşık 900 kişilik "Queen Elizabeth Hall" salonunu tamamen doldurduğu konferansta Pamuk, burada bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, "Masumiyet Müzesi" romanından bazı bölümler okudu ve kitabının konusundan bahsetti.

Dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Orhan Pamuk, "Türkiye'nin AB üyeliği ve bunu İngilizlerin nasıl algılaması gerektiğiyle" ilgili soruya, "Türkiye'nin AB'ye girmesi gerektiğini hep savundum. Bu hala inandığım ideal bir politikadır. Bunu sadece Türkiye adına iyi olacağı için değil, Avrupa halkları adına da iyi olacağı için savundum. Eğer Avrupa Hristiyanlıkla ilgiliyse tabii ki Türkiye'nin burada yeri yoktur. Ama eğer Avrupa, kardeşlik, eşitlik, demokrasi, insan hakları ve özgürlüğe dayanıyorsa Türkiye öncelikle coğrafi olarak Avrupa'dadır ve Müslüman olmak AB'ye girmek için engel teşkil etmemelidir" diyerek, Fenerbahçe'yi örnek gösterdi ve "Türk takımı Fenerbahçe, Avrupa futbolunda uzun yıllardır mücadele ediyor" yanıtını verdi.

Dinleyicilerden gelen, "Masumiyet Müzesi"nin kapağındaki fotoğrafla ilgili soru üzerine de Pamuk, kapağı yapan kişinin adının "Ahmet Işıkçı" olduğunun yazdığı ama aslında bu ismin ilk romanındaki hayali bir karakter olduğunu, kitabının kapağını kendisinin yaptığını anlattı.



Kategori : DÜNYA