Yunanistan iflas edebilir!

Yunanistan iflas edebilir!
Dubai'den sonra 4 ülke daha iflasın eşiğine geldi. Üstelik bu ülkeler Avrupa'da... İflas riski taşıyan ülkelerden biri de komşumuz Yunanistan... Abone ol

2009’un son günleri beklenenden hareketli olmaya başladı. Dünya piyasalarında endişeler artıyor.  Şu an Avrupa’da iflas riski artan ülkelerin başında Yu mikro beton kaplama nanistan, Portekiz, İrlanda ve Macaristan var.

İlk başta Dubai’nin emlak şirketi 26 milyar dolarlık borcuna erteleme istedi. Bununa birlikte piyasalarda kısa süreli bir tedirginlik yaşandı.

YUNANİSTAN ZOR DURUMDA

Daha sonra gündeme 250 milyar Euro’yu aşan kamu borçları yüzünden nefes alamayacak hale gelen Yunanistan geldi.

Ek borçlanma sınırını gayrı safi yurtiçi hâsılanın %9’una çekmeyi de başaramayan Yunanistan’ın kredi notu reyting ajansları tarafından düşürüldü ve bu AB üyesi kredi riski yüksek ülkeler sınıfına dâhil oldu.

Euro bölgesinin kredi notu en düşük ülkesi artık Yunanistan. Euro kullanan bir AB ülkesinin borçlarını ödeyememe tehlikesine sürüklenmesi Yunan bankalarının borsada hızla değer kaybetmesine, Avrupa ortak para biriminin döviz piyasalarında baskı altına girmesine ve Avrupa borsa endekslerinin puan kaybetmesine yol açtı.

İSPANYA'NIN NOTU DA DÜŞÜRÜLDÜ



Kategori : GÜNCEL