AK Parti kaybederse ne olur?

AK Parti kaybederse ne olur?
Mehmet Ali Birand "batıyoruz bölünüyoruz" diyenlere hayır dedi. Hükümetin askere karşı duruşuna alkış tuttu.Abone ol

NTV'de katıldığı programda ilginç açıklamalarda bulunan ve Kanal D haber spikeri Mehmet Ali Birand, gerilimin nedeninin iktidar değişiminden kaynaklandığını savundu.

Birand geleneksel egemen güçlerin yerine Anadolu'dan gelen ekibin yönetimi ele aldığını söyledi.. Türkiye'de iktidarın değişmeye başladığını söyleyen Birand yeni ekibin inatçı ve sert çıktığını kimsenin beklemediğini belirtti.

İNATÇI ÇIKTILAR
Birand "Bu kadar sert olmasının nedeni bu. Anadolu'dan gelen bir ekip y hair transplant turkey before and after önetime geldi. Bu kesimin bu kadar inatçı olacaklarını sanmıyorduk. Ama inatçı çıktılar. Sert davrandılar. Bunun da göstergesi 27 Nisan'dı. Geri adım atmadılar. Hayır atmadılar. Sert durdular. Asker bu değişim sürecini iyi yönetemedi."

"AK PARTİ KAYBEDERSE VAH VAH..."
Birand, "Asker tamamen etkinliğini korur ve Aktif siyasete döner mi?" sorusuna da "AK Parti kaybederse vah vah... Cadı kazanına atılır. Didik didik edilir. Şöyle böyle değil. Ne pahasına olursa olsun kaybetmemesi gerekiyor. Ama kaldığı taktirde bu süreç devam eder. Aski halde gelişmelere göre asker gücünün bir bölümünü alabilir. Ama 'emret komutanım' diyen bir siyasi yalpaze olmaz" cevabını verdi.

ASKER NEDEN BÖYLE?
"Ben askeri bir çok kişiden daha fazla tanıyorum" diyen Birand, güncel olaylar karşısında askerin takındığı tutumun nedenini şu sözlerle açıkladı: "O nedenle geldiği noktadar ötürü eleştirmiyorum. Genç bir çocuğu o konuma getirdikten sonra, şişirip bu noktaya getirdikten sonra sen bu noktaya dokunmayacaksın demek olmuyor. Bu biraz verilen eğitimden kaynaklanıyor. Eskiden hiç konuşmayanlar şimdi çok yüksek perdeden konuşuyor. Bu yanlış. TSK da hukuka uyması gerektiğini görüyor ve gördü. Kozmik odadaki arama Genelkurmay Başkanı'nın kendine güvenini gösteriyor. Medyadaki alışkanlıklar işte, bazen bu tarafa bazen öteki tarafa geçebiliyor insanlar."

ALEVİ MESELESİ
"Bu iktidarın Alevi sorununa çözüm bulabilmek için samimi olarak çalıştığına inanıyorum ama Aleviler kendileri paramparça olmuş."

DEMOKRATİK AÇILIM
"Bir açılım var ama bitmeyecek. Yine devam edecek. Hükümet de, Kürt cephesi de ne istediklerini el yordamı ile bulmaya çalışıyorlar. Bir tarafın biz de hata ettik gel devam edelim demesi gerekiyor. Karma karışık bir cephe ile karşı karşıyayız. Küfür Osman Baydemir'e yakışmadı." (aktifhaber)



Kategori : POLİTİKA