Uzanın yurtdışında ne kadar parası var?

  • Ana Sayfa
  • Uzanın yurtdışında ne kadar parası var?
Uzanın yurtdışında ne kadar parası var?
TMSF"nin yaptığı araştırmaya göre Uzanlar, İmar Bankası"ndan 400 milyon dolar, yurt dışındaki şirketlerden ise 500 milyon dolarlık nakit kaçırmış.Abone ol

Uzan Ailesi’nin yurt dışına kaçırdığı paralarla ilgili bugüne kadar birçok iddia ortaya atıldı. Ancak bu iddiaların hiç birisi resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

Son olarak Genç Parti Lideri Cem Uzan’ın, Fransa’ya sığınmasının ardından Paris’te lük north california seo s bir yaşam sürmesi ile birlikte, Uzan Ailesi’nin yurt dışındaki paraları tekrar gündeme geldi. Uzan Ailesi’nin yurt dışına kaçırdığı paralarla ilgili olarak TMSF, ilginç bilgi ve belgelere ulaştı. TMSF uzmanlarının, Uzan Grubu şirketlerinin evraklarında yaptığı incelemelere göre, İmarbank’ın off-shore şubelerinden tam 400 milyon dolarlık transfer yapıldı. Bu transferler Avrupa başta olmak üzere birçok bankanın off-shore şubelerinde dolaştırılarak izi kaybettirildi.

Yine tespitlere göre İmarbank dışındaki şirketlerden de başta İsviçre bankaları olmak üzere Avrupa’daki bankalara 300-400 milyon dolar aktarıldı. Bu kaynağın 250 milyon doları, Türkiye, Motorola ve Nokia şirketleri tarafından alınabildi. Bu iki transferlerin dışında, Telsim’in, çimento fabrikalarının ve diğer şirketlerin yurt dışında elde ettiği gelirlerin tamamı, Avrupa bankalarında tutuldu. Bu şirketlerin yurt dışı şirketlerinden de en az 500 milyon dolarının devletten kaçırıldığı tahmin ediliyor. Yani sadece tespit edilenler dikkate alındığında Uzan Ailesi’nin yurt dışında, en az 1 milyar dolarlık nakitinin olduğu biliniyor. Bu nakitle Uzan Ailesi, halen Türkiye’nin en zenginlerinin başında geliyor.

Türk patronların IMF’nin bile aklına gelmeyecek tasarrufu



Kategori : GÜNCEL