Numan Kurtulmuş asıl krizi açıkladı

  • Ana Sayfa
  • Numan Kurtulmuş asıl krizi açıkladı
Numan Kurtulmuş asıl krizi açıkladı
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Küresel kriz, suyun üstünde görünen kısımdır... Asıl kriz ise..."Abone ol

Kurtulmuş, Anadolu Aslanları İşadamları Derneğince (ASKON) düzenlenen ''Türkiye'nin siyasi ve ekonomik sorunları ve çözüm yolları'' konulu etkinliğe katıldı.

Bir restoranda düzenlenen etkinlikte konuşan Kurtulmuş, dünyadaki bütün kurum ve kuruluşların yaşanan küresel krizi iyi anlamaları seo usa gerektiğini söyledi.

Dünyadaki ekonomik krizin yanlış tanımlandığını ileri süren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Yaşanan kriz sadece finansal alanda yaşanan kriz değildir. İnsanlık aleminin küresel alanda karşılaştığı bu kriz, dünyanın bütün bölgelerini kapsayan bir uygarlık krizidir. Küresel kriz, suyun üstünde görünen kısımdır, suyun altında medeniyetler krizi vardır. Kimse bu medeniyet ve uygarlık krizini göremiyor. Biz parti olarak bu durumu nasıl çözebiliriz, bunun uğraşını veriyoruz. Çözüm yeni bir medeniyettir. Bu medeniyeti de güzel bir şekilde yorumlamak gerekiyor.''

Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluşlarının milletin emrinde olması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, ''Yeni bir anayasa zarurettir. Yeni bir anayasa referanduma götürülmelidir. Ama sadece Anayasa'nın bir iki maddesini değiştirerek referanduma götürmek saflıktır. Bütün yasaların değiştirilmesi zorunlu ve zaruridir. Türkiye'nin IMF ile yaptığı 17. programla boğazına idam ilmeğini geçirmiştir. İstedikleri zaman bu ilmeği çekiyorlar, istedikleri zamanda serbest bırakıyorlar. Bu nedenle Türkiye, IMF politikalarından vazgeçmelidir'' dedi.

Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından iş adamlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra Samsun'dan ayrıldı.



Kategori : POLİTİKA