Yabancı öğrencilere böyle bakıyorlar

  • Ana Sayfa
  • Yabancı öğrencilere böyle bakıyorlar
Yabancı öğrencilere böyle bakıyorlar
Finlandiya, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelerden gelen öğrencilerden üniversite eğitimi için ücret almaya hazırlanıyor.Abone ol

Başbakan Matti Vanhanen, Aalto Üniversitesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, ''AB dışından gelen öğrencilerden eğitim ücreti almaya başlamalıyız. Bu ücreti karşılayamayacak öğrenciler için de burs programları gel ersağ üye ol iştirmeliyiz.'' dedi.

Fin eğitim sistemi kalitesinin dünyaca kabul edildiğini belirten Vanhanen ayrıca '' Sistemin sürdürülmesi ve kalitenin daha da artırılması için, kaynak oluşturmamız gerekiyor. ''ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tarja Hallonen de eğitim sisteminin iş dünyasının desteğiyle daha da gelişeceğine dikkat çekti. İş dünyasının desteği ile Helsinki Ekonomi Üniversitesi, Helsinki Sanat ve Tasarım Üniversitesi ve Helsinki Teknoloji Üniversitesi'nin birleşmesi sonucu kurulan Aalto Üniversitesi'ne değinen Hallonen, ''İş dünyası, akademik araştırma ve eğitim merkezlerinin finanse edilmesinde önemli bir rol oynamaya başladı. ''Eğitim kurumları bağımsızlıklarını sürdürdükleri sürece, finansal destek hoş karşılanabilir. Para iyi bir hizmetkar ama kötü bir efendidir. '' diye konuştu.

Finlandiya'da geçtiğimiz yıl Haziran ayında geçirilen yeni eğitim yasaları, AB' üyesi olmayan ülkelerden gelen öğrencilerden eğitim harcı alınmasına imkan tanıyor. Ancak üniversiteler uygulamaya henüz geçmedi.



Kategori : DÜNYA