Çelik muhalefetle böyle dalga geçti

  • Ana Sayfa
  • Çelik muhalefetle böyle dalga geçti
Çelik muhalefetle böyle dalga geçti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, referandum süresiyle ilgili eleştirilere bakın nasıl cevap verdi.Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Anayasa değişikliği için referandum süresinin 120 günden 45 güne düşürülmesi ile ilgili muhalefetin eleştirilerine, "Bunu 45 gün değil de 60 gün yapsaydık ya da 70 gün yapsaydık yine muhalefetin itirazı olacaktı. Muhalefet hiçbir şey bulmazsa, dünya niye güneşten küçüktür diye şikayette bulunur. Onun için bunlara alışığız biz" rhode island seo şeklinde cevap verdi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde 4 saat süren (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) MKYK Toplantısının ardından bir açıklama yaptı. Çelik, 2010'un ilk MYKY Toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt içi ve yurt dışı temasları ile hükümet faaliyetleri konusunda Kurul'u bilgilendirdiğini söyledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da demokratik açılım konusunda yapılan çalışmalarla ilgili geniş bilgi verdiğini belirten Çelik, demokratik açılımla ilgili 4 yasadan birinin bugün TBMM'ye sevk edildiğini, diğer üçünün de önümüzdeki günlerde sevk edileceğini bildirdi.

BÖYLE BİR ÇALIŞMA ZATEN VARDI

Anayasa değişikliği için referandum süresinin 120 günden 45 güne düşürülmesi ile ilgili muhalefetin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Bu zaten yapılan bir çalışmaydı. TBMM'den geçmişti bu. Sayın Ahmet Necdet Sezer döneminde bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye geri gönderildi. O aşamada çalışmalar yapılırken zaten ilgili kurumlardan gerekli görüşler alındı ve bu sürenin yeterli olacağı ile ilgili bir kanaat oluştu. Aslında 4 aylık bir süre bir ülkenin gündemini işgal etmesi bakımından son derece uzun bir süre. 45 günlük sürenin makul bir süre olduğunu buluyoruz ve dünyada da bunun örnekleri var. Bunu 45 gün değil de 60 gün yapsaydık ya da 70 gün yapsaydık yine muhalefetin itirazı olacaktı. Muhalefet hiçbir şey bulmazsa, dünya niye güneşten küçüktür diye şikayette bulunur. Onun için bunlara alışığız biz."



Kategori : POLİTİKA