CHPde kadınlara büyük ayıp

CHPde kadınlara büyük ayıp
İktidara talip olan ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaklaşık 3 yıldır Kadın Kolları Genel Başkanı yok. Abone ol


H. Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER-ÖZEL-

ANKARA- İktidara talip olan, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaklaşık 3 yıldır Kadın Kolları Genel Başkanı yok.

CHP'nin Türkiye'de seçmen kitlesinin en az yarısını oluşturan kadınlara yönelik çalışmalarını yürüten kadın kollarının başında 3 yıldır bir Genel Başkanının olmaması parti içinde de eleştiri konusu yapılıyor. CHP kadın kolları genel başkanlığı'nı en son Güldal Okuducu yapmıştı. Okuducu, parti içinde muhalif bir isim olarak biliniyordu.

İNTERNETHABER'in görüştüğü Güldal Okuducu konuyla ilgili ilginç d nevada seo eğerlendirmelerde bulundu. 2007'de Okuducu'nun görevden alınmasından 45 gün sonra yapılacak bir kurultayla yeni kadın kolları genel başkanının atanması gerekiyordu. Fakat CHP bunu yapmadı.

CHP ALT YAPISI KORUNAMADI

Meselenin özünde partinin temel alt yapısının korunup korunmadığı olduğunu söyleyen Güldal Okuducu " Burada bir parti organizasyonundan bahsediyorsak, özellikle de CHP'den söz ediyorsak elbette durum üzücü. Diğer partilerin belki böyle bir durumda kendilerini savunabilecek yerleri vardır. Ama söz konusu CHP ise bazı süreçler kaçınılmazdır.Burada üzücü olan benim gitmem vs. değildir. Buradaki mesele parti alt yapısının korunup korunamadığıdır. CHP'nin hangi noktaya geldiği ya da getirildiğidir." dedi.

PARTİ DİNAMİKLERİ ORTADAN KALDIRILDI

Parti bütününde örgütlenme yapısının değiştirildiğini ifade eden Okuducu, parti içinde ki yapılanma için ağır konuştu. Güldal Okuducu, "Bu küresel dönüşüm çağında CHP kendi örgütlü dinamiklerini ortadan kaldırarak başka bir parti haline getirilmiştir. Türkiye'de yaşanan değişimden CHP'de payını almıştır. CHP 3 yıldır seçim sürecini işletememiştir. Demokratik hakların kullanılma sürecini ortadan kaldırmaktır asıl üzücü olan. Bu sadece kadın kolları için değil gençler ve ana kademeler için de geçerlidir." diye konuştu.

CHP, ROLÜNÜ OYNADI

Parti içindeki dönüşümü anlatan Okuducu sözlerine şöyle devam etti: "1987'lerden 2000'lere kadar Türkiye'den yansıyan kadın sesi eylemlilik düzeyindeydi. Fakat yakın dönemde bu yok. 8 Mart artık eğlece günü haline dönüştü. Artık ekranlarda, köşe yazılarında kadın sorunları konuşulmuyor. Bu Türkiye'nin içinde geçtiği bir süreçti. CHP'de burada rolünü oynadı."

CHP GÖREVİNİ YAPMAMIŞTIR

Seçimlerin yaklaştığını hatırlattığımız Okuducu " Seçimde bizim kadınlarımız yine bizim kadınlarımız olur. Seçimlerde o heyecanı sokaklara taşırlar. Ama bu gördüğümüz sorunu çözer mi? Muhalefetin kendi politikalarını anlatacağı örgütlü insandan başka nedir? Yoktur. Onu da kullanmıyorsak dönüştürülen Türkiye'de şikayetçi olduğumuz sistemi nasıl değiştireceğiz? Bu teslim omaktır. CHP görevini yapmamakta sorumluluğunu yerine getirmemektedir." dedi.



Kategori : POLİTİKA