IMF'nin parası bize ne kazandıracak?

  • Ana Sayfa
  • IMF'nin parası bize ne kazandıracak?
IMF'nin parası bize ne kazandıracak?
IMF ile anlaşılma yolunda. Peki piyasalar bu duruma ne diyor? O para neye yarar? Seçim beklentisi var mı? Dolar ne olur?Abone ol

Türkiye IMF ile anlaşma yolunda. Peki IMF'nin parası bize ne kazandıracak? Bu soruya HSBC Gelişmekte Olan Avrupa ve Güney Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti Dr. Murat Ülgen şöyle cevap veriyor: IMF anlaşması olmazsa Türkiye bu yıl yüzde 3-4 büyür. Olursa hızlı büyürüz

Akşam'dan Ayfer Arslan'ın haberine göre; gelişmekte olan Kuvars kum piyasaların küresel ekonomik toparlanmada başı çekeceğini belirten HSBC Gelişmekte Olan Avrupa ve Güney Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti Dr. Murat Ülgen, bu yıl küresel ekonominin yüzde 3 büyüyeceğini ve toparlanmanın ilk sinyallerinin gelişmekte olan piyasalardan geldiğini söyledi.

IMF ANLAŞMASI HIZLI BÜYÜME SAĞLAR

Türkiye ekonomisinin IMF anlaşması olmazsa 2010'da yüzde 3-4 arasında büyüyeceğini tahmin eden Ülgen, 'Yüzde 3-4'lük büyüme Türkiye için çok az. İşsizlik sorununun çözümü için daha hızlı büyümemiz lazım. IMF'den gelebilecek bir 10 milyar dolarlık kaynak Türkiye'nin daha hızlı büyümesine katkı sağlar' dedi.

DOLAR KURU YIL SONU 1.50-1.60 OLUR Dolar kuru yıl sonu HSBC Gelişmekte Olan Avrupa ve Güney Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti Dr. Murat Ülgen, 2010 yılı makro ekonomik büyüklüklere ilişkin tahminlerini şöyle sıraladı:

Büyüme: IMF anlaşması olmazsa yüzde 3-4. IMF anlaşması olur ve para gelirse Türkiye daha hızlı büyüyecek.

İşsizlik: Belirgin bir düzelme beklenmiyor. Yüzde 14-15 mevsimsellikten arındırılmış bir işsizlik sözkonusu olabilir.

Enflasyon: Emtia fiyatlarındaki artış ve kamu zamlarının etkisiyle yıl sonunda yüzde 7-8'i bulur.

Dolar kuru: Yıl sonunda 1.50-1.60 TL arasında bir yerlere gelir.
l Yabancı sermaye: 8-10 milyar dolar arasında doğrudan yabancı sermaye yatırımı çekebiliriz.

Kategori : EKONOMİ