Türk öğrenciye soykırım ödevi

  • Ana Sayfa
  • Türk öğrenciye soykırım ödevi
Türk öğrenciye soykırım ödevi
Türk öğrenciden, 1915 olaylarına ilişkin Ermenilerin soykırım iddialarını destekleyen bir ev ödevi hazırlaması istendi.Abone ol

ABD'nin New York kenti Manhattan semtinde bulunan bir lisede okuyan Türk öğrenciden “Dünya Tarihi” dersinde, 1915 olaylarına ilişkin Ermenilerin soykırım iddialarını destekleyen bir ev ödevi hazırlaması isten greek seo di. Bunun üzerine öğrencinin ailesi okul yönetimine itiraz mektubu yazdı. Mektupta, ev ödevinin tamamen yanlı olduğu, ödevde ve ilgili okul kitabında konuyla ilgili verilen kaynakçaların tarafsız olmadığı belirtilerek, söz konusu iddiaları reddeden ve tarafsız bir görüş açısı sunan kaynakçaların neden yer almadığı sorusu yöneltildi. Mektupta, okul yönetiminin 1915 olaylarını tarafsız değerlendiren referanslara ve kitaplara başvurması gerektiği vurgulandı.

Öğrenci de, Ermenilerin soykırım iddialarının doğru olmadığını nedenleriyle anlatan ev ödevini öğretmenine verdi.

Bu arada aile, New York Başkonsolosluğu’na da başvurarak durumla ilgili yetkilileri bilgilendirdi. Başkonsolosluk yetkilileri de okul yönetimiyle temasa geçti. Yetkililer, New York çevresinde bu tür durumlarla karşılaşan öğrenci velilerinin durumdan kendilerini “tcbknybroadviewnet.net” e-posta adresi üzerinden haberdar etmelerini, ABD’nin diğer eyaletlerinde de velilerin Türk başkonsolosluklarına başvurmalarını istediler.



Kategori : GÜNCEL