MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanılan sürecin seçime doğru gittiğini belirterek tarih verdi. Bahçeli, "Süreç 2010 sonbaharında seçime zorluyor" diye konuştu.
Bahçeli açıklamasında "siyasal sürecin zorladığı 2010 yılı sonbaharında yapılması muhtemel olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde bugün itibariyle, “tek başına iktidar” hedefi ile yola çıkılmıştır" dedi.
Bahçeli'nin açıklaması şöyle:
"Aziz milletimizin refah, huzur, kalkınma ve güvenlik beklentisiyle 3 Kasım 2002 tarihinde tek başına iktidar olma fırsatını verdiği ve bu imkanı 22 Temmuz 2007 tarihinde tekrarladığı Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri için geride bır oklahoma seo aktığımız 2009 yılı iradesini ve meşruiyetini tamamen kaybettiğinin anlaşıldığı bir yıl olmuştur.
Türkiye 2010 yılının ilk günlerine de yalan, istismar, şantaj, kayırma, korku ve iftiralar üzerine şekillenen bir hükümet etme modeli ile girmiş; gelişmeleri öngöremeyen ve yönetemeyen bir siyaset çaresizliği AKP iktidarına bütünüyle hakim olmuştur.
Bitmek tükenmek bilmeyen vaadlerle ve umut tacirliği ile yönetimini ve ömrünü sürdürmeye çabalayan bu ilkesiz kadrolarla ülkemizin hiçbir sorununun çözülemeyeceği belli olmuş, siyaseten tükenişinin bütün emareleri birer birer görünmeye başlamıştır.
Toplumun her kesiminde yaşanan vahim gelişmeler Türkiye’nin AKP zihniyetini ve yönetimini daha fazla taşıyamayacağını işaret etmektedir.
Türkiye’mizin bütün sorunlarını çözümü için çok elverişli bir süre olan yedi uzun yıl, sanal başarı masallarıyla, sahte kahramanlık gösterileriyle ve sürekli tekrarlanan vaatlerle geçiştirilmiş ve maalesef heba edilmiştir.
Türkiye bugün dünden daha yoksul, daha umutsuz, daha karamsar, daha yorgun ve daha yılgındır. Yarınların da bu iktidarla daha iyi olacağına dair hiçbir emare ve ışık görünmemektedir.
AK PARTİ'NİN 7-K'LI TAHRİBAT ZİNCİRİ
Adalet ve Kalkınma Partisi ile geride kalan kayıp yılların özeti, artık bir AKP klasiği halini almış olan “Kriz, Kargaşa, Kaos, Korku, Kutuplaşma, Kavga, ve Karanlık” dan oluşan “7-K”lı tahribat zinciridir.
Toplumun her yanını saran siyasi, sosyal, ahlaki ve ekonomik “kriz” hali giderek derinleşmektedir.
Devleti oluşturan kurumlar arasında derin bir yetki ve sorumluluk çatışması başlamış, erklerin birbirinin işlerine müdahale ettiği, birbirine güven duymadığı “kargaşa” idari sistemi zayıflatmıştır.
Hükümet ile devlet kurumları arasındaki güven bunalımı had safhaya ulaşmış, yaşanan belirsizlik ortamı, haklı ile haksızın, doğru ile yanlışın, meşru ile meşru olmayanın birbirine karıştığı bir “kaos”un doğmasına neden olmuştur.
Hükümetin dayatma, baskı ve zorlama ile demokratik ölçüleri aşan başına buyruk ve despot siyaseti kişilerde ve kurumlardaki güvensizliği tırmandırmış, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğine, gözlenildiğine, dinlenildiğine, izlenildiğine dair yaygın bir “korku”, topluma hakim olmuştur.
KUTUPLAŞMA SÜRECİNE GİRİLDİ
Kategori : POLİTİKA