Vural meclisi markete çevirdi

Vural meclisi markete çevirdi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, emekli aylıklarına yapılan zammı protesto etmek için meclisi markete çevirdiAbone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bir file içinde getirdiği dana eti, tavuk, pirinç, un, yağ, bulgur gibi market ürünlerini masaya yığarak emeklilerin alım gücünü hesapladı. Vural, emeklilerim alım gücünün yapılan zamma rağmen 2006 yılının altında olduğunu söyledi. Vural, referandum süresinin 45 güne indirilmesini teklif eden AK Parti'ye, "Gelin şu açılım konusunu da bir referanduma götürelim" dedi.


MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te Türk-Emekli Sen ve Birleşik Emekliler Derneği temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Vural'ın basın toplantısı öncesinde fileyle getirilen market ürünleri ve piknik tüpü masanın üzerine yığılarak sergilendi.

Vural, basın toplantısının 1 kilogramlık paketler halindeki un, pirinç, yağ, dana eti, tavuk, şeker, peynir, zeytin, çay, bulgur, iki ekmek ve bir piknik tüpünün önünde gerçekleştirdi. Yapılan zam seo new york mın ardından emeklilerin durumunun nasıl olduğunu örnekleriyle anlatacağını ifade eden Vural, Başbakan Erdoğan'ın hesap bilmediğini öne sürdü.

"BAŞBAKAN RAKAM NUMARASI YAPIYOR"

Erdoğan'ın Meclis grup toplantısında, 2010 yılının ilk 6 ayı için en düşük emekli aylığının yüzde 20.4 oranında artırıldığını söylediğini hatırlatan Vural, bu ifadenin tam bir aldatmaca olduğunu kaydetti. Vural, en düşük ücret alan işçi emeklisinin aylığına yüzde 13.7, en düşük Bağ-Kur emekli aylığına yüzde 16.6, en düşük tarım emeklisi aylığına ise yüzde 19.2 zam yapıldığını, Erdoğan'ın, tarım Bağ-Kur'lulara yapılan zammı herkese yapılmış gibi gösterdiğini ifade etti. Tarım Bağ-Kur'luların 300 lira olan maaşlarına 63 lira artış yapıldığına işaret eden Vural, "Bir Başbakan, milleti kandırıp aldatmak için bu kadar rakam numarası yapar mı?" dedi.

GÖSTERMELİK ZAM YAPTILAR

Masanın üzerindeki market ürünlerinin, emeklinin filesinde bulunan ürünler olduğunu belirten Vural, bu fileye 1 metreküp doğalgaz, 1 kilowatt elektrik ve kira giderinin eklendiğinde emeklinin aylığının tamamını tükettiğini söyledi. 2006 yılında 100 kilo dana eti alabilen bir emeklinin, 2007, 2008 ve 2009'da alım gücünün iyice düştüğünü ve 2010'da yeni zamlarla 94 kilo dana eti alabildiğini anlatan Vural, hesap yaptıkları rakamların 2009 rakamları olduğunu belirtti. Vural şunları kaydetti:
"Sen emekliye zam yapmadın. 5 yıl boyunca emekliyi yerlerde süründürdün. Onlardan aldığının yarısını bile geri vermedin. Emeklilerin satın alma gücü 2006'nın bile altına düşmüştür. Emeklilerin alım gücü 2006'dan bu yana sürekli geriye gitmiştir. Emekliyi emeklettiler. Senin verdiğin zamlar 2006 seviyesinin çok altında. 2005 yılında bir emekli bu fileden 1.23 tane alabiliyorken, bu oran 2008'de 0.9'a, 2009'da 1.01'e düşmüş. Fakir fukarayı, emekliyi yerlerde süründürdün. Yapılan zam tamamen göstermelik bir zamdır."

Başbakan Erdoğan'ın emekli maaşlarına yapılan artışı şovla açıkladığını ama yapılan zamların gece yarısı duyurulduğunu ifade eden Vural, "Bugün verdikleri 50-60 lirayla emeklilere çağ atlattıklarını iddia edenlere bu tablo ibret olsun" dedi. Hükümetin intibak yasası yapmamakla emekliye büyük darbe vurduğunu belirten Vural, açlık sınırına endekslenmiş bir taban aylığı uygulamasına geçilmesi gerektiğini vurguladı. Vural, genel endeks yoluyla yapılan zammın vatandaşların aleyhine işlediğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'a grup toplantısında emeklilere yapılan zammı açıklamasının ardından bir emekli derneğinin çiçek verdiğini hatırlatan Vural, basın toplantısına getirdiği kaktüsü havaya kaldırarak, "Başbakan'a çiçek değil bu kaktüsü vermeleri daha uygun olur diye düşünüyorum" dedi.
Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Vural, 'Fileyi Başbakan'a gönderecek misiniz?' sorusuna, "Değmez. Başbakan'ın ruhu bozulur. Belki avokado, mango göndermek daha uygun olur. Başbakan bunları ancak iftar sofralarında numune olarak kullanır" karşılığını verdi.



Kategori : POLİTİKA